Český miliardár testoval rýchlosť svojho Bugatti na nemeckej diaľnici. K šialenej jazde sa vyjadrilo aj ministerstvo

TA3/SZ
23.1.2022 11:00

Český miliardár sa nedávno prehnal diaľnicou v bežnej premávke rýchlosťou 417 km/h. Svoju rýchlu jazdu zachytil vo videu, ktoré doslova obletelo svet. Teraz sa však k jazde vyjadrilo samotné ministerstvo dopravy.

Český miliardár testoval rýchlosť svojho Bugatti na nemeckej diaľnici. K šialenej jazde sa vyjadrilo aj ministerstvo
Bugatti

Miliardár Radim Passer len nedávno zobral svoje Bugatti Chiron na rýchlostne neobmedzený úsek nemeckej diaľnice. Cieľom bolo dosiahnuť čo najvyššiu možnú rýchlosť. Vybral si preto úsek s takmer 10 kilometrovou rovinkou, na ktorý sa vybral so svojim Bugatti v skorých ranných hodinách. Po niekoľkých chvíľach sa mu podarilo rozbehnúť Chiron na rýchlosť 417 km/h na verejnej diaľnici v plnej premávke.

Chiron Bugatti

Nemecko síce disponuje rýchlostne neobmedzenými úsekmi diaľnice, akým bol aj tento, no jazdiť rýchlosťou vyše 400 km/h v premávke, kde vám môže kedykoľvek niekto vbehnúť do cesty a môžte tak ohroziť nie len seba chce odvahu. K videu sa už stihlo vyjadriť aj nemecké ministerstvo dopravy, ktoré odmieta akékoľvek nebezpečné správanie v doprave, ktoré by mohlo ohroziť ostatných účastníkov dopravy.

Ministerstvo dodalo, že všetci užívatelia cestnej infraštruktúry musia dodržiavať pravidlá. Vodič tak musí jazdiť takou rýchlosťou, pri ktorej má plnú kontrolu nad vozidlom a v prípade potreby dokáže rýchlo reagovať na dianie v doprave, teda aj včas zabrzdiť. Či po takýchto incidentoch zváži Nemecko zrušenie neobmedzenej rýchlosti aj z dôvodu vyššej nehodovosti ukáže čas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok