Audi RS3 a Mercedes-AMG A45s sa postavili proti sebe v šprinte. Ktoré z nich zvíťazí?

TA3/SZ
21.1.2022 11:00

Legendárny päťvalec proti jednému z najvýkonnejších dvojlitrových motorov na trhu. Zamieša karty vyšší výkon, alebo väčší objem?

Audi RS3 a Mercedes-AMG A45s sa postavili proti sebe v šprinte. Ktoré z nich zvíťazí?
YouTube Joe Achilles

Porovnávanie áut v šprinte dokáže veľmi rýchlo preveriť papierové hodnoty výkonu v praxi. Najnovšie sa proti sebe v priamke postavili dve zábavne a mimoriadne rýchle malé autá. Sú nimi Mercedes-AMG A45s a Audi RS3 Sportback.

Pod kapotou RS3 nájdeme legendárny päťvalcový motor s objemom 2.5 litra, ktorý v novej generácii RS3 produkuje 400 konských síl a 500 Nm krútiaceho momentu. Sila motora je prenášaná na všetky štyri kolesá prostredníctvom 7 stupňovej automatickej prevodovky. Zrýchlenie z 0-100 km/h zaberie len 3.8 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 290 km/h.

Rs3 Audi

Súper z dielne AMG disponuje štvorvalcovým motorom s objemom dva litre, ktorý produkuje úctyhodných 421 konských síl a 500 Nm krútiaceho momentu. Sila motora je rovnako prenášaná na všetky štyri kolesá prostredníctvom 8 stupňovej automatickej prevodovky.

A45 Mercedes

Akcelerácia z pokoja na 100 km/h zaberie Mercedesu 3.9 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 270 km/h. Maximálna rýchlosť 270 km/h je možná len v prípade zakúpenia balíku AMG Driver’s Package. Zohrá teda v realite dôležitejšiu rolu vyšší výkon, alebo väčší objem? Priložené video z porovnania týchto dvoch výkonných hatchbackov prináša na túto ťažkú otázku odpoveď.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok