Mercedes chce podľa všetkého skončiť s výrobou praktických variantov svojich modelov

TA3/SZ
20.1.2022 18:30

Veľa zákazníkov pri výbere nového auta prihliada nie len na náklady, ale aj praktickú stránku auta. Mercedes však plánuje nahradiť obľúbenú karosériu kombi SUV modelmi

Mercedes chce podľa všetkého skončiť s výrobou praktických variantov svojich modelov
Mercedes

S príchodom SUV modelov a crossoverov siahne väčšina zákazníkov práve po takomto type auta skôr, ako po aute s karosériou typu kombi. Je to pravdepodobne z dôvodu vyššieho posedu, väčšej priestrannosti, či použiteľnosti na nespevnených povrchoch. Zákazník v podstate za svoje peniaze získa viacero áut v jednom balení.

Tento trend zaregistrovala aj značka Mercedes-Benz, ktorá podľa magazínu Automobilwoche plánuje ukončiť výrobu modelov v prevedení kombi do roku 2030. Táto zmena by sa mala taktiež dotknúť aj štýlových modelov, ako napríklad CLA shooting brake.

Mercedes Mercedes

Prvé výsledky tejto zmeny by sme mali vidieť v roku 2025, kedy značka údajne plánuje skončiť práve s modelom CLA shooting brake. Postupne by sa mali pridať aj autá, ako napríklad Trieda C a Trieda E v kombi prevedení. V budúcnosti tak pravdepodobne budeme svedkami poväčšine elektrických SUV a crossoverov, ktoré budú mať za úlohu nahradiť spomínané kombíky. Či však rovnakému trendu podľahnú aj ostatné automobilky ukáže čas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok