Toyota ukázala svetu koncept pretekárskej GR GT3

TA3/SZ
17.1.2022 11:00

Toyota vypustila do sveta koncept a hŕstku informácií o novom koncepte závodného špeciálu GR GT3. Úlohou konceptu je zistiť záujem zákazníkov o takýto druh auta

Toyota ukázala svetu koncept pretekárskej GR GT3
Toyota

Značka novinku vyvíjala úplne od základov. Žiadny dôležitý komponent, ako napríklad karoséria nie je zdieľaný s iným modelom značky. Inak povedané GR GT3 nemá žiadne dočinenia ani s novou Suprou, ani s GR86. Značka bola v oficiálnej tlačovej správe veľmi lakomá na informácie. Otázkou teda zostáva použitá platforma, alebo dokonca aj pohonná jednotka.

Elektrický pohon tu zrejme nenájdeme. Vyplýva to zo zverejnených záberov, na ktorých je vidieť koncovky výfukového systému za prednými kolesami.

GR Toyota

Toyota chce novým konceptom zistiť záujem u zákazníkov, ktorý sa pohybujú vo svete motoršportu a chce im ponúkať pretekárske vozidlá kategórie GT3 pod vlastnou značkou. Dizajn novinky do veľkej miery diktovala aerodynamika. Napovedajú tomu rôzne prvky, ako napríklad rozmerné zadné krídlo, výrazný predný splitter, či agresívny difúzor v zadnej časti auta.

Pekným detailom sú koncové zadné svetlá tiahnuce sa cez celú šírku zadnej časti auta. Pohľad z profilu vcelku evokuje Mercedes AMG GT. Je to najmä z dôvodu dlhej prednej kapoty a malej kabíny umiestnenej čo najviac pri zadnej náprave. Aktuálne nám však zostáva iba čakať na ďalšie informácie od automobilky, ktoré by mohli načrtnúť ďalšie kroky vývoju a bližšie technické údaje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok