Mansory Venatus je radikálne upravené SUV Lamborghini Urus. Akú dosahuje maximálnu rýchlosť?

TA3/SZ
16.12.2021 18:30

Úpravárenská firma Mansory je známa svojim výstredným štýlom úprav, ktorý je mimoriadne svojský a jedinečný. Najnovšie si firma zobrala pod drobnohľad Lamborghini Urus

Mansory Venatus je radikálne upravené SUV Lamborghini Urus. Akú dosahuje maximálnu rýchlosť?
Mansory

Novinka s názvom Mansory Venatus je v podstate ťažko upravené Lamborghini Urus, ktoré dostalo nielen nový vzhľad, ale aj poriadnu dávku výkonu pod prednou kapotou. Poďme sa ale najprv pozrieť na dizajnové zmeny, ktoré udrú do očí ako prvé.

Ako prvý spomeniem predný nárazník s mimoriadne hranatými tvarmi a veľkými nasávacími otvormi po celej svojej ploche. Na bokoch nárazníku nájdeme dvojicu aerodynamických krídelok usmerňujúcich prúdenie vzduchu. Spodná časť je navyše doplnená o splitter, ktorý opticky znižuje auto, a pravdepodobne tiež plní svoj účel z hľadiska aerodynamiky. Razantné a ostré tvary neobišli ani prednú kapotu, po bokoch ktorej nájdeme vetracie otvory v blatníkoch predných kolies.

Pohľad na bočnú líniu odhalí nafúknuté blatníky kolies, ktoré opticky rozširujú karosériu a dodávajú autu robustný vzhľad. Drsný podtón dizajnu podčiarkujú čierne disky kolies. V zadnej časti pokračuje rovnaký dizajnový jazyk ako v prednej časti. Množstvo hranatých tvarov nárazníku dopĺňa rozmerné zadné krídlo. V spodnej časti nárazníku môžme nájsť agresívne vyzerajúci difúzor, v ktorom je umiestnená centrálna koncovka výfukového systému s troma samostatnými vývodmi.

Urus Mansory

Karoséria je pokrytá výrazným žltým lakovaním, ktorým je inšpirované aj čalúnenie interiéru. Ten je kompletne celý obšitý žltou kožou s čiernymi akcentmi. Volant dostal výraznejšie tvarovanie a typické štartovacie tlačidlo s výklopným krytom bolo premiestnené zo stredového panelu pri radiacej páke na strop do oblasti spätného zrkadla. Vodič tak získa pocit, akoby sedel v stíhačke.

Radikálne zmeny sa okrem exteriéru udiali aj pod prednou kapotou. Štvorlitrový preplňovaný osemvalec dosahuje po úprave výkon neuveriteľných 820 konských síl a 1050 Nm krútiaceho momentu. Pôvodný výkon tohto agregátu činí už aj tak dosť slušných 650 koní.

Maximálna rýchlosť tohto počinu je elektronicky obmedzená na 320 kilometrov za hodinu. Kedysi bola takáto rýchlosť výsadou super športových áut. Dnes však takáto rýchlosť nie je ničím výnimočným ani v rodinnom SUV. Akcelerácia z pokoja na 100 kilometrov za hodinu zaberie len 3.2 sekundy. Úpravca sa však podrobnosti úpravy motoru nezverejnil. Rovnako záhadná zostáva aj cena za takto upravený kúsok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok