Renault ukázal prvé zábery maskovaného SUV Austral. Ako vyzerá novinka zahalená kamuflážou?

TA3/SZ
11.1.2022 18:30

Renault pripravuje nástupcu modelu Kadjar, ktorý bude niesť okrem nového mena aj vynovený dizajnový jazyk značky. Aké pohonné jednotky budú dostupné?

Renault ukázal prvé zábery maskovaného SUV Austral. Ako vyzerá novinka zahalená kamuflážou?
Renault

Už dávnejšie sme vám priniesli informáciu o novom nástupcovi modelu Kadjar a Koleos, ktorý bude niesť meno Austral. Značka pomaly začína s jeho odhaľovaním. Najnovšie Renault ukázal prvé zábery zachytávajúce maskovanú novinku. Tvary sú do značnej miery ,,rozbité” výrazným maskovacím polepom s krikľavými farbami, takže ťažko povedať, aké konkrétne tvary bude novinka niesť. Čo sa však určiť dá je vyššia svetlá výška, a taktiež robustná predná časť auta.

Novinka bude na dĺžku merať 4.5 metra a bude postavená na podvozkovej platforme CMF-CD3. Finálny vzhľad novinky môže napovedať nedávno predstavený Megane E-Tech, ktorý sa už nového dizajnového jazyku držal.

Austral Renault

Novinka dostane pod prednú kapotu výlučne elektrifikované agregáty, medzi ktorými nájdeme 1.3 litrový štvorvalec TCe s 12V mild-hybridným systémom. Motor 1.2 TCe bude doplnený o 48 voltovú sieť. Tým najlepším z ponuky bude agregát s výkonom 200 konských síl. Jeho objem, parametre a typ elektrifikácie si značka zatiaľ necháva pre seba.

Na záverečnú fázu testov si automobilka prichystala 100 maskovaných exemplárov, ktoré majú prejsť 600 tisíc kilometrov po bežných cestách v rukách 900 testovacích vodičov. Dalších takmer 1.5 milióna kilometrov absolvujú prototypy na okruhu. Premiéra nového Australu by sa mala konať v priebehu prvej polovice roku 2022, kedy je plánovaný aj štart predaja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok