Škoda Enyaq iV sa stala najpredávanejším elektromobilom na slovenskom trhu

TA3/SZ
5.1.2022 11:00

Plne elektrické SUV Škoda Enyaq iV zaujalo najväčší počet zákazníkov spomedzi elektrických modelov na Slovensku. Koľko kusov tohto modelu sa u nás predalo?

Škoda Enyaq iV sa stala najpredávanejším elektromobilom na slovenskom trhu
Škoda

To, že Slováci sa začínajú o elektromobilitu zaujímať stále viac a viac potvrdzuje aj fakt, že stúpol podiel elektromobilov v porovnaní so všetkými predanými autami na Slovensku. V roku 2020 tvorili elektrické autá 1.1% spomedzi všetkých nových áut predaných na Slovensku. V roku 2021 však elektrické vozidlá tvorili už 1.5% predaja všetkých nových áut na našom trhu.

Tento medziročný nárast teda vypovedá o tom, že Slováci pravdepodobne začínajú prichádzať na chuť elektromobilite. Môže to byť aj z dôvodu širšej ponuky elektrických vozidiel v porovnaní s minulými rokmi, kedy si zákazník môže vyberať už aj z cenovo dostupnejších modelov.

Enyaq Škoda

Ak sa na to pozrieme z pohladu čísel, tak v roku 2020 sa podarilo na Slovensku zaregistrovať 731 elektrických áut. Do novembra roku 2021 to bolo už 1053 plne elektrických vozidiel, z pomedzi ktorých bolo až 152 Enyaqov. Počet predaných kusov Enyaqu teda zabezpečil, že ide o najpredávanejší elektromobil na slovenskom trhu, po ktorom siahol každý siedmy zákazník kupujúci elektrické auto.

Škoda potvrdzuje svoju pozíciu na trhu aj predajnými číslami klasických spaľovacích modelov. Do konca novembra roku 2021 značka dodala zákazníkom na Slovensku 14234 vozidiel, čo tvorí 20.28 percentný trhový podiel. Každá piate auto predané v roku 2021 teda pochádzalo od Škody. Takéto predajné čísla sú v dobe korona krízy a čipovej krízy naozaj slušným úspechom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok