Škoda onedlho predstaví svetu elektrické SUV Enyaq iV vo verzii Coupé

TA3/SZ
22.12.2021 11:00

Enyaq Coupé iV bude prvým elektrickým SUV modelom od Škody, ktoré dostane tvar karosérie kupé a stane sa tak príbuzným modelom pre Audi Q4 e-tron Sportback a Volkswagen ID.5

Škoda onedlho predstaví svetu elektrické SUV Enyaq iV vo verzii Coupé
Škoda

Enyaq Coupé bude podobne ako jeho koncernový príbuzný vychádzať zo svojej klasickej SUV verzie. Nedávno bol predstavený elektrický Volkswagen ID.5, ktorý priamo vychádza z modelu ID.4. Podobne to bude aj pri Enyaqu. Verzia Coupé bude postavená na rovnakej platforme MEB od koncernu Volkswagen ako klasická verzia.

Kupé tvar karosérie je ešte viac aerodynamicky efektívny ako štandardný Enyaq. Podľa automobilky bude mať novinka najlepšiu hodnotu súčiniteľa odporu vzduchu vo svojej triede. Novinka taktiež dostane podsvietenú prednú masku, ktorá je najmä v noci naozaj efektným dizajnovým prvkom.

Z hľadiska dizajnu bude najviac prepracovaná zvažujúca sa zadná časť auta, ktorá bude podľa všetkého pôsobiť moderne a sviežo. Ponuka verzii pohonu bude pravdepodobne totožná s klasickým Enyaqom, takže by mali byť k dispozícii batérie s kapacitou 82, 62 a 55 kWh. Kapacita batérie ovplyvňuje aj výkon elektromotoru na zadnej náprave, ktorý môže byť 204, 180 a 148 konských síl.

Verzie s pohonom oboch náprav budú ponúkať 265, respektíve až 306 konských síl  v prípade verzie RS. Svetová premiéra Enyaqu Coupé iV sa bude konať v Prahe a je naplánovaná na 31.1.2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok