Kancelária prezidenta bude mať k dispozícii služobný Superb plug-in hybrid

TA3/SZ
3.1.2022 18:30

Novinka vo vozovom parku kancelárie prezidenta má prispieť k zníženiu emisií flotily úradu. Plug-in hybridný Superb dokáže pri kratších jazdách využívať čisto elektrický pohon a neprodukuje tak žiadne emisie

Kancelária prezidenta bude mať k dispozícii služobný Superb plug-in hybrid
Škoda

Prezidentka Zuzana Čaputová už dávnejšie oznámila, že úrad má ambíciu stať sa do roku 2030 uhlíkovo neutrálnym. Zmienila sa aj o tom, že autá, ktoré úrad používal boli vysoko neeokologické a ročne vyprodukovali vyše 30 ton emisií CO2.

Zuzana Čaputová dávnejšie taktiež uviedla na svojich sociálnych sieťach, že „uhlíková neutralita neznamená, že nebudeme produkovať žiadne emisie CO2, ale že ich vyprodukujeme len toľko, koľko dokážeme kompenzovať a koľko dokáže krajina sama absorbovať. Aby sme tento cieľ dosiahli, budeme musieť prijať množstvo opatrení a musíme tiež veľa zmeniť aj zo svojich návykov. Na produkcii emisií CO2 sa najviac podieľa energetika, doprava a priemysel, a preto práve v týchto segmentoch bude potrebných najviac zmien”, uviedla.

Superb Škoda

Plug-in hybridná Škoda Superb iV disponuje kombinovaným systémovým výkonom 218 konských síl. Na čisto elektrický pohon dokáže prejsť až 63 kilometrov. Emisie oxidu uhličitého dosahujú hodnoty od 22.9 - 32.9 gramu na kilometer.

Pri využívaní čisto elektrického pohonu sú samozrejme emisie na nule. Treba však dbať na pravidelné dobíjanie batérie v čase, keď auto nie je využívané.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok