Hyundai IONIQ 5 je nemeckým autom roka 2022

TA3/SZ
31.12.2021 11:00

Pól roka po uvedení elektrického modelu na nemecký trh získava IONIQ 5 titul nemecké auto roka. Akých konkurentov predbehol?

Hyundai IONIQ 5 je nemeckým autom roka 2022
Hyundai

Udeľovanie cien prebieha v piatich kategóriách. Hodnotia sa kategórie ako kompaktné, prémiové, luxusné, nová energia a výkon. Porota je zložená z 20 automobilových novinárov, ktorý hodnotia každé auto z hľadiska jeho vlastností, dôležitosti a perspektivity do budúcnosti.

Víťazom kategórie nová energia sa stal Ioniq 5, ktorý vyhral aj finálové kolo. Zakladateľ ankety Nemecké auto roka (GCOTY) a člen poroty Jens Meiners povedal, že IONIQ 5 je nie len výnimočné elektrické auto, ale aj top model tohto roku.

Meiners taktiež uviedol, že „jedinečná kombinácia dizajnu, efektivity a radosti z jazdy pomohla IONIQU 5 získať nadpriemerné skóre vo všetkých kritériách bez toho, aby vykazoval nejaké slabé miesta. V našich očiach je koncept prevádzky a technológia batérií IONIQ 5 prelomová. A hoci ide o „Nemecké auto roka 2022“, IONIQ 5 je rozhodne príťažlivý aj z globálneho pohľadu”.

Ioniq5 Hyundai

Hyundai týmto víťazstvom dokázal predbehnúť aj také mená, ako Audi e-tron GT či Porsche 911 GT3. Len na pripomenutie. IONIQ 5 je dostupný s dvomi kapacitami batérie 58 kWh a 72.6 kWh. Dostupný je buď pohon zadnej nápravy, alebo všetkých štyroch kolies.

V prípade voľby väčšieho akumulátoru a pohonu zadných kolies je k dispozícii dojazd na jedno nabitie na úrovni 481 kilometrov podľa normy WLTP. Rýchlonabíjanie umožňuje dobiť batériu z 10% kapacity na 80% za slušných 18 minút. Hyundai svojim zákazníkom poskytuje záruku na batériu buď 8 rokov, alebo 160 tisíc kilometrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok