Divízia Mulliner automobilky Bentley vytvorila Bentaygu Outdoor Pursuits Collection

TA3/SZ
30.12.2021 18:30

Bentley Bentayga upravená divíziou Mulliner má lákať zákazníkov na výlety aj mimo spevnené povrchy. Čo všetko ponúka?

Divízia Mulliner automobilky Bentley vytvorila Bentaygu Outdoor Pursuits Collection
Bentley

Novinka má byť určená pre zákazníkov, ktorý majú radi rybárstvo či jazdu na koni, alebo venčenie psa. Bentley práve takýmto zákazníkom vytvorilo ideálneho spoločníka. Každá voľnočasová aktivita bude mať svoj jedinečný obklad interiéru, ktorý ju bude evokovať.

Všetky tri verzie budú mať nové prvky interiéru vyrobené z vlny, ktoré nájdeme napríklad na dverách, zadnej strane sedadiel, alebo palubnej doske a stropných madlách. Nový vlnený materiál dostal názov Sand Herritage Tweed. Niektoré prvky vyrobené práve z tohto materiálu môžu niesť výšivku buď skákajúceho koňa, britských psov, rybára s udicou, alebo nápis Mulliner odkazujúci na divíziu značky.

Bentley Bentley

Každé auto dostane fľašu Hunter Flask, ktorá bude čalúnená kožou rovnako ako interiér.

Obkladu z kože a vlny sekunduje eukalyptové drevo, ktoré podčiarkuje luxusný nádych interiéru. Špeciálna edícia bude stáť na 22 palcových diskoch kolies, ktoré budú dopĺňať jednu z troch farieb lakovania exteriéru. Na výber bude z hnedého lakovania Havana, zeleného odtieňu Cumbrian a sivej Magnetic.

Ak ste si však robili na túto edíciu zálusk, musím vás sklamať, pretože bude dostupná len pre Veľkú Britániu. Dostupné motorizácie automobilka nešpecifikovala, no dá sa predpokladať, že novinka bude dostupná so všetkými motorizáciami od 450 koňového hybridu, až po 635 koňový motor W12.

Cenovku si zatiaľ Bentley necháva pre seba, no predpokladám, že ku základnej cene každej motorizácie si môžme pripočítať kľudne 10-15 tisíc eur naviac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok