Renault Megane E-Tech spoznal slovenské ceny

TA3/SZ
29.12.2021 11:00

Plne elektrický Renault Megane bude možné objednať už od februára 2022. Aká bude jeho základná cenovka?

Renault Megane E-Tech spoznal slovenské ceny
Renault

Najnovší Renault Megane bude dostupný už iba ako čisto elektrické auto. Hybridné a spaľovacie verzie dostupné nebudú. K dispozícii budú tri verzie výbavy. Základ ponuky je tvorený verziou Equilibre, za ktorú si značka na slovenskom trhu pýta 34 tisíc eur. Za túto sumu dostanete 40 kWh batériu s dojazdom cca 300 kilometrov.

Verziu je však možné zakúpiť aj s väčšou, 60 kWh batériou, ktorá ponúka dojazd okolo 470 kilometrov. Táto kombinácia dostala cenovku 38800 eur. Väčšiu batériu je možné objednať aj s výbavami Techno a Iconic. V tom prípade bude cenovka začínať na sume 41800, respektíve 44800 za najvyššiu výbavu Iconic.

Samozrejmosťou je 5 ročná záruka na auto, a na batériu sa vzťahuje záruka 8 rokov, alebo 160 tisíc kilometrov. Konkrétne prvky výbavy v jednotlivých výbavových stupňoch zatiaľ zverejnené neboli, rovnako tak nie je zverejnený ani konfigurátor pre tento model.

K dispozícii budú dva varianty pohonu. Oba budú poháňať predné kolesá prostredníctvom jedného elektromotoru. Líšiť sa budú v maximálnom výkone. Slabšia verzia ponúkne výkon 130 konských síl a 250 Nm krútiaceho momentu. Výkonnejší variant ponúkne výkon 217 konských síl a 300 Nm krútiaceho momentu. Silnejšia verzia zrýchli z pokoja na 100 km/h za 7.4 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na elektronicky obmedzenej hodnote 160 km/h.

Zaujímavosťou je použitá batéria, ktorá má hrúbku len 11 centimetrov, je chladená kvapalinou a váži len 395 kilogramov, čím prispieva k nižšiemu ťažisku celého auta a zlepšuje tak jazdné vlastnosti. Samozrejmosťou je možnosť rýchlonabíjania, ktoré dokáže za 30 minút dobiť dostatok energie na prejdenie vzdialenosti približne 300 kilometrov. Renault tak ponúkne svojim zákazníkom pomerne cenovo priaznivý elektromobil so slušnými parametrami a moderným vzhľadom, ktorý dokáže zaujať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok