Kórejské SUV Genesis GV70 podstúpilo nárazové testy. Akú úroveň bezpečnosti ponúka?

TA3/SZ
27.12.2021 18:30

SUV GV70 od kórejského Genesisu absolvovalo crash testy Euro NCAP, ktoré zvládlo na výbornú. Aké sú však jeho slabiny?

Kórejské SUV Genesis GV70 podstúpilo nárazové testy. Akú úroveň bezpečnosti ponúka?
YouTube Euro NCAP

GV70 zvládlo náročné a prísne testy na plný počet hviezdičiek. V prípade čelného nárazu s čiastočným prekrytím poskytovala karoséria dostatočnú ochranu všetkých pasažierov. Všetky merané hodnoty figurín boli v norme, čo je dobrá správa.

Pri náraze do pevnej prekážky boli merané hodnoty mierne vyššie, no stále neprekračovali stanovené limity. Za ochranu dospelej posádky si SUV vyslúžilo 89% hodnotenie.

Ochrana detí bola ohodnotená na 87%. Pri všetkých druhoch nárazu neboli zaznamenané žiadne hraničné hodnoty. Ochrana chodcov a cyklistov je podľa výsledkov najväčšou slabinou Genesisu. V tejto oblasti získalo SUV len 64% hodnotenie. Je to hlavne z dôvodu rizikovej prednej hrany kapoty a systému detekcie cyklistov a chodcov, ktorý mal problém identifikovať osobu prechádzajúcu po prechode pre chodcov pri odbočovaní.

Genesis Euro NCAP

Zvyšok asistenčných systémov fungoval bez zaváhania vrátane núdzového brzdenia. Elektronické bezpečnostné prvky si teda vyslúžili hodnotenie 87%. Jediným zaváhaním Genesisu bola teda ochrana chodcov, no aj napriek tomu získal plný počet hviezdičiek bezpečnosti. Priebeh testov si môžte pozrieť v priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok