Albert Biermann zodpovedný napríklad aj za vývoj Hyundai i30N odchádza do dôchodku

TA3/SZ
22.12.2021 18:30

Albert Biermann počas svojej bohatej kariéry stihol pracovať v rôznych automobilkách. V ktorej však pracoval viac ako 30 rokov?

Albert Biermann zodpovedný napríklad aj za vývoj Hyundai i30N odchádza do dôchodku
Hyundai

Poslednou automobilkou, pre ktorú Biermann pracoval bol Hyundai. Šéfoval športovej divízii N a aj vďaka nemu si dnes môžme užívať vynikajúci športový Hyundai i30N. Okrem iného mal na starosti naladenie podvozku Kie Stinger.

Z Hyundaiu odchádza ako prezident a vedúci výskumu a taktiež vývoja. Naďalej však bude výkonný technický poradca skupiny, pod ktorú spadá aj Hyundai. Jeho úlohou bude radiť vývojárom nových produktov a technológii, taktiež bude nápomocný v oblasti robotiky a vodíkového pohonu. Popri všetkom bude mladým talentom odovzdávať svoje znalosti a poznatky.

Hyundai Hyundai

„Bolo pre mňa obrovským potešením a cťou pracovať pre Hyundai Motor Group a viesť našu inžiniersku divíziu tak, aby sa stala „neprekonateľným“ výskumným a vývojovým centrom v celom automobilovom priemysle. Teraz sa naše vozidlá odlišujú od konkurencie v mnohých aspektoch a stelesňujú naše silné inžinierske znalosti a odhodlanie”, povedal.

Taktiež povedal, že „Kórea zostane mojím druhým domovom a všetci moji kolegovia v Hyundai Motor Group budú vždy považovaní za súčasť mojej rodiny. Rád by som pripomenul, že náš úspech bol vždy založený na silnom kolektívnom duchu mnohých talentovaných ľudí v Hyundai Group a budem si vážiť naše jedinečné úspechy, nech žijem kdekoľvek”.

Biermann má zásluhy na tom, že aj kórejské automobilky dokázali priniesť zákazníkom vodičsky zaujímavé autá, ktoré dokážu prekvapiť nejedného motoristického nadšenca. Predtým pracoval viac ako 30 rokov pre BMW a viedol aj vývoj divízie BMW Motorsport. Po odchode z mníchovskej automobilky prešiel do Hyundaiu, kde dostal voľnú ruku, čo sa ihneď prejavilo na autách, na ktorých pracoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok