Mazda MX-5 prešla omladením, ktoré prinieslo najmä kozmetické zmeny

TA3/SZ
21.12.2021 18:30

Mazda predstavila decentný facelift dvojmiestnej MX-5. Okrem drobných zmien prináša aj jednu dôležitú pre väčší pôžitok z jazdy

Mazda MX-5 prešla omladením, ktoré prinieslo najmä kozmetické zmeny
Mazda

Pri pohľade na novú MX-5 ju rozoznáte od predchodcu len veľmi ťažko. Jedinou nápovedou môže byť nové lakovanie karosérie vo farbe Platinum Quartz. Nové farby nájdeme taktiež aj v interiéri. Okrem nového koženého čalúnenia Terracotta Nappa je všetko ostatné zachované z predchodcu vrátane geniálneho posedu za volantom a mimoriadne presného riadenia.Najzásadnejšou novinkou faceliftu je však systém, ktorý oceníte až pri jazde.

Mazda Mazda

Systém dostal názov Kinematic Posture Control, ktorý podľa počtu otáčok jednotlivých zadných kolies pribrzďuje každé koleso zvlášť. Systém tak pomáha pri prejazde zákrut stabilizovať auto, čo vo výsledku znamená rýchlejší prejazd zákruty.

Mazda Mazda

Novinka v MX-5 pribrzďuje vnútorne zadné koleso, čím dodáva nielen stabilitu, ale aj pomáha diferenciálu, ktorý tak zbytočne neposiela výkon na odľahčene koleso s menšou trakciou. V podstate ide o systém, ktorý poznáme aj z iných značiek pod menom torque vectoring na princípe pribrzďovania kolies.

To, či bude mať faceliftovaná verzia pod prednou kapotou všetky doteraz ponúkané motorizácie je momentálne otázne, pretože oficiálne informácie o ponuke motorov na slovenskom trhu zatiaľ neboli zverejnené. Dúfajme teda, že emisné normy nám z pôžitku v MX-5 neukroja.

Témy: Macuda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok