Genesis G90 odhalil svoj interiér a technické špecifikácie

TA3/SZ
20.12.2021 11:00

Genesis len nedávno ukázal svetu podobu nového G90. Vtedy však značka o podrobnostiach mlčala. Teraz bolo toto mlčanie prelomené a boli zverejnené technické parametre spolu so zábermi luxusného interiéru

Genesis G90 odhalil svoj interiér a technické špecifikácie
Genesis

Novinka príde na trh v dvoch vyhotoveniach, a to s dlhým a krátkym rázvorom. Predĺžená verzia bude mať celkovú dĺžku až 5.46 metra, čo je na takmer rovnakej úrovni ako Maybach Triedy S od Mercedesu. Štandardná dĺžka razvoru bude o 19 centimetrov kratšia.

Interiér G90 pôsobí moderne a luxusne. Na prvý pohľad zaujmú pohodlné kožené sedačky, či zaujímavý dvojramenný volant. Vodič ma k dispozícii digitálny prístrojový panel a veľký displej multimediálneho systému. Volič automatickej prevodovky je riešený otočným mechanizmom, kde k zmene prevodového stupňa dochádza pootočením tohto voliča.

Fotografie zachytávajú aj zadnú časť interiéru predĺženej verzie, kde sú umiestnené dve samostatné kreslá, ktoré disponujú aj výsuvnými opierkami nôh. Sedadlá od seba delí stredový tunel, na ktorom nájdeme umiestnený displej. Ďalšie dva displeje s uhlopriečkou 10.2 palca nájdeme uchytené zo zadnej časti predných sedadiel.

Genesis Genesis

Sedadlá majú možnosť aj masážnej funkcie a taktiež disponujú dofukovaním bočného vedenia, ktoré sa aktivuje v režime Sport a v rýchlosti nad 130 km/h. Pasažieri túto funkciu ocenia najmä v zákrutách, kde ich budú sedadlá viac stabilizovať.

Genesis Genesis

Po vzore nemeckých limuzín bude aj tu možné zatvárať dvere pomocou tlačidla. Vodičovi bude na zatvorenie dverí stačiť stlačiť brzdový pedál a dvere sa automaticky zavrú. Vodič má taktiež možnosť využitia čítačky odtlačku prstu, vďaka ktorému ho auto rozpozná a umožní tak štart. Obklad interiéru evokujúci drevo je veľmi ekologický, pretože značka sa rozhodla vyrobiť ho zo starých novín.

Vychytávkou sú aj v dnešnej dobe oceniteľné, antibakteriálne povrchy a a ukladací priestor v lakťovej opierke dezinfikovaný UV svetlom. Audio systém Bang Olufsen si môžte naplno vychutnať aj vďaka použitiu dvojitých skiel a aktívnemu potláčaniu hluku, ktoré zvyšuje akustický komfort na palube.

Genesis Genesis

Štandardná dĺžka rázvoru bude mať k dispozícii 3.5 litrový šesť valcový motor s výkonom 360 konských síl a 530 Nm krútiaceho momentu. Motor bude spriahnutý s osemstupňovou automatickou prevodovkou a jeho sila môže byť posielaná buď výhradne na zadné kolesá, alebo na všetky štyri.

Predĺžený variant bude mať 3.5 litrový motor obohatený o elektrický kompresor a turbo. Výkonové parametre tohoto variantu zatiaľ zverejnené neboli, no už v základe bude dostupný s pohonom oboch náprav. Samozrejmosťou je vzduchové pruženie, ktoré sleduje cestu pred autom pomocou kamery a upravuje podvozok tak, aby bol prejazd nerovnosťami čo najhladší. V prípade rozpoznania veľkej nerovnosti už v 100 metrovej vzdialenosti upraví auto svetlú výšku až o 1 centimeter a pripraví tlmiče na danú nerovnosť. Na nerovnom povrchu auto stúpne o 2.5 centimetra.

K dispozícii je aj natáčacia zadná náprava, ktorá dokáže vytočiť zadné kolesá až o 4 stupne a pomáha tak pri manévrovaní v úzkych miestach, alebo aj pri prejazdoch zákrut. Cena ani dátum uvedenia na trh zatiaľ zverejnené neboli. Smutnou správou je, že novinka sa oficiálne na európsky trh nedostane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok