Genesis G90 je kórejskou odpoveďou na luxusné limuzíny z Európy

TA3/SZ
7.12.2021 17:00

Genesis je kórejský výrobca luxusných áut, ktoré chcú konkurovať najzvučnejším európskym menám. Najnovší počin G90 je tomu príkladom, no automobilka veľa detailov zatiaľ neprezradila

Genesis G90 je kórejskou odpoveďou na luxusné limuzíny z Európy
Genesis

Značka Genesis na úvod zverejnila iba pár záberov zachytávajúcich exteriér auta. Interiér zatiaľ svetlo sveta neuzrel, takže nateraz nám zostáva len čakať na zverejnenie dalších detailov a taktiež aj technických špecifikácii. Poďme sa teda spoločne pozrieť na dizajn exteriéru tejto kórejskej novinky. Hneď na prvý pohľad zaujme dĺžka rázvoru, ktorá bude k dispozícii aj v predĺženej verzii. Tá bude mať v porovnaní so štandardnou verziou o 19 centimetrov priestoru viac v interiéri auta, čo ocenenia najmä pasažieri sediaci na zadných sedadlách.

V prednej časti zaujme trojuholníková predná maska tiahnuca sa od vrchnej hrany kapoty, až takmer po spodok nárazníku. Zaujímavo riešené sú aj predné svetlomety s technológiou Micro Lens Array, ktoré majú vcelku malú plochu, no vďaka použitej technológii mikrošošoviek dokážu aj napriek malej ploche vyvinúť dostatočný svetelný výkon. Smerové svetlá sú dokonca vyvedené až na blatníky kolies, čo dáva jasne najavo smer odbočenia aj pri pohľade zboku.

Genesis Genesis

Disky kolies dostali taktiež veľmi zaujímavý dizajn. Na výber budú mnoholúčové disky, ale aj disky s uceleným, takmer jednoliatym dizajnom. Čo sa týka zadnej časti, tak tú tvoria vzájomne prepojené koncové LED svetlá. Príjemným detailom sú aj reálne koncovky výfukového systému.

Taktiež si všimnite použitie aerodynamicky optimalizovaných kľučiek dverí, ktoré sú zapustené do dverí a budú sa pravdepodobne vysúvať pri odomknutí a otvorení dverí zvnútra. Bližšie informácie a technické podrobnosti, ako aj zábery interiéru budú zverejnené čoskoro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok