Ako to dopadne, keď zoberiete driftovať elektrický superšport do blata?

TA3/SZ
20.11.2021 11:00

Chorvátska firma zaoberajúca sa vývojom a výrobou elektrických športových áut ukázala svetu, ako vyzerá driftovanie v blate a rýchla jazda lesom na aute za 2 milióny.

Ako to dopadne, keď zoberiete driftovať elektrický superšport do blata?
Rimac

Každé auto, ktoré chce legálne jazdiť po cestách, musí spĺňať určité normy a bezpečnostné štandardy. Z toho dôvodu sa pri každom novom aute vykonávajú takzvané crash testy, kde sa v laboratórnych podmienkach simulujú rôzne scenáre dopravných nehôd, ktoré sú následne vyhodnocované inžiniermi. Tento postup neobchádza ani tie najdrahšie a najexotickejšie autá sveta.

Nevera Rimac

Chorvátska firma Rimac prichádza na trh s novým modelom Nevera, ktorý je poháňaný čisto elektrickou energiou a jeho výkon dosahuje hodnotu až 2000 konských síl. Auto už je pred koncom vývojového cyklu, počas ktorého absolvovalo nespočet rôznych testov na závodných okruhoch, alebo aj v bežnej premávke a tak ho čakajú crash testy, počas ktorých však bude auto kompletne zničené. Z toho dôvodu sa rozhodol zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Mate Rimac, že vyskúša pred zničením auta to, čo všetci vždy chceli vidieť, ale nikto to nespravil. Zobral teda elektrický superšport Nevera v hodnote 2 milióny a preháňal sa na ňom lesnou cestou. A aby toho náhodou nebolo málo, svoju ,,testovaciu jazdu” zakončil na stavenisku plného blata pár prejazdmi zákrut driftom.

Auto zvládlo aj takýto netradičný test bez zaváhania a je zaujímavé vidieť, čo všetko dokáže a vydrží športové auto určené na cestu a okruh v teréne. Chorváti samozrejme všetko zachytili na video, a tak sa môžete sami pozrieť, ako vyzerá auto za dva milióny eur driftujúce na stavenisku kompletne pokryté blatom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok