Koľko hviezdičiek získala najnovšia Škoda Fabia v crash testoch Euro NCAP?

TA3/SZ
12.12.2021 11:00

Štvrtá generácia Škody Fabia bola podrobená nárazovým testom. V rámci svojej kategórie je medzi najlepšími

Koľko hviezdičiek získala najnovšia Škoda Fabia v crash testoch Euro NCAP?
YouTube Euro NCAP

Euro NCAP je spoločnosť vykonávajúca nárazové skúšky na takmer všetkých vozidlách na trhu. Hodnotené sú mnohé parametre, a taktiež aj reakcie asistenčných systémov. Zákazník sa tak pri kúpe môže rozhodovať aj podľa bezpečnosti konkrétneho modelu. Najnovšie takéto skúšky absolvovala najnovšia Škoda Fabia, ktorá získala 5 hviezdičiek z možných piatich a zaradila sa tak medzi špičku svojej triedy.

Fabia YouTube Euro NCAP

Za ochranu dospelej posádky získala Fabia 85% z možných 100%. Pri čelnej kolízii s čiastočným prekrytím zostala konštrukcia kabíny neporušená. Taktiež si Fabia vyslúžila pochvalu za ochranu kolien a oblasť panvy pasažierov. Rovnako dobre zvládla náraz zozadu a bočný náraz.

Ochrana detí bola ohodnotená 81% zo 100%. Pri čelnom náraze auto dobre chráni 10 ročné dieťa, no pri 6 ročnom dieťati bola zistená slabšia ochrana hlavy.

Za ochranu chodcov si Fabia vyslúžila 70%. Pri kontakte chodca s kapotou poskytovala Fabia dobrú ochranu. Jedinou výčitkou bola hrana kapoty pri čelnom okne. Systém na rozpoznanie cyklistov a chodcov fungoval správne.

Fabia Euro NCAP

Asistenčné systémy získali 71% zo 100%. Pochvalu dostal systém rozpoznania únavy vodiča, ale aj signalizácia zapnutia pásov v prednom aj zadnom rade sedadiel. Asistent jazdy v pruhoch robí jemné korekcie smeru jazdy a v prípade potreby vie zasiahnuť aj výraznejšie. Celý priebeh testov si môžte s nami pozrieť v priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok