Mitsubishi ASX už nie je možné objednať. Jeho predaj končí

TA3/SZ
8.12.2021 11:00

SUV model ASX od Mitsubishi je tu s nami od roku 2010. Teraz však jeho predaj končí. Kedy príde nástupca tohto známeho SUV?

Mitsubishi ASX už nie je možné objednať. Jeho predaj končí
Mitsubishi

Mitsubishi ASX bolo od roku 2010 vo svojej kategórii veľmi vyhľadávaným autom, ktoré často obsadzovalo prvú desiatku najpredávanejších áut danej kategórie. Za ten čas prešiel niekoľkými omladeniami, ktoré priniesli nové technológie. Posledným faceliftom prešlo ASX v roku 2019, kde automobilka už nasadila na ASX nový dizajnový jazyk značky, ktorý charakterizovala rozmerná predná maska a svieže, modernejšie tvary.

Základ auta zdielalo Mitsubishi s modelom 4008 od Peugeotu a Citroënom C4 Aircross. Tieto typy však ukončili predaj už dávnejšie z dôvodu nižšieho dopytu po nich. Z tejto trojice prežilo doteraz iba ASX, a to pravdepodobne z dôvodu, že Mitsubishi jediné z tejto trojice disponovalo pohonom oboch náprav.

Asx Mitsubishi

Nástupca ASX by sa na trhu mohol objaviť v roku 2023, no aktuálne to žiadne oficiálne informácie nepotvrdzujú. Mitsubishi v spolupráci s Renaultom chystá na rok 2023 dva nové modely. Svetu by mal byť predstavený nástupca modelu Space Star postavený na základe Renaultu Clio a na základoch Renaultu Captur postavený crossover, ktorý by teoreticky mohol byť nástupcom známeho ASX. Či to tak však bude sa môžme momentálne iba domnievať.

Asx Mitsubishi

Na slovenskej stránke Mitsubishi model ASX nájdete, no cenník a konfigurátor zo stránky už zmizol. Je to z dôvodu, že aktuálne prebieha už len dopredaj skladových zásob dílerov, ktorý ASX ešte stihli objednať pred stiahnutím konfigurátoru. Či sa v roku 2023 skutočne dočkáme nástupcu ASX je na teraz otázne a zostáva nám len čakať na ďalšie informácie od automobilky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok