Koncept SUV Kia EV9 bol odhalený na prvých oficiálnych fotografiách

TA3/SZ
16.11.2021 11:00

Automobilka Kia len nedávno uviedla na trh plne elektrický model EV6. Teraz ju bude nasledovať koncept veľkého SUV EV9, ktorý má ukázať smer čisto elektrických SUV modelov Kia

Koncept SUV Kia EV9 bol odhalený na prvých oficiálnych fotografiách
Kia

Elektromobil Kia EV6 máme možnosť pri troche šťastia stretávať už aj na slovenských cestách. Jej dizajn určite nie je všedný a zabezpečí to, že si ho na ceste s ničím iným len tak ľahko nezameníte. Teraz však Kia prichádza s SUV modelom EV9, ktorý je aktuálne vo fáze konceptu a má ukázať akým smerom sa budú uberať nové elektrické SUV Kia. Dôraz bude kladený najmä na aerodynamiku, spracovanie interiéru a celkovú funkčnosť.

Prvé zábery nám odhaľujú mimoriadne nadčasový a futuristický dizajn, ktorý je do veľkej miery odlišný od už predstavenej EV6. Kia sa tak vyberie opačným smerom ako konkurencia, ktorej modely máte niekedy problém od seba odlíšiť. Každý nový model by mal byť jedinečný a mať vlastné charakteristické prvky.

Kia Kia

Poodhalený bol taktiež aj interiér novinky, ktorý je zameraný na vodiča a posádku. Poskytne minimalistické tvary s maximálnou flexibilitou a prispôsobiteľnosťou. Čo určite zaujme je úplne nový tvar volantu, ktorý pôsobí dosť sci-fi a taktiež veľký displej.

Kia podobne ako ostatné značky plánuje rozsiahlu elektro ofenzívu a do roku 2025 chce automobilka rozšíriť svoju ponuku na 11 čisto elektrických modelov. Týmto krokom automobilka potvrdzuje svoju flexibilitu a konkurencie schopnosť aj na trhu elektromobilov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok