Z Česka hlásia explóziu rodinného domu. O život prišli dvaja dobrovoľní hasiči

TA3 TASR
15.9.2021 14:21

Hasiči a záchranári zasahovali v stredu pri výbuchu plynu v dome v okrese českého mesta Kroměříž v Zlínskom kraji. Podľa predbežných informácií si tragédia vyžiadala život dvoch dobrovoľných hasičov, niekoľko ľudí je zranených.

Hasiči boli privolaní k úniku plynu

Podľa informácií portálu idnes.cz došlo v rodinnom dome v Koryčanoch k výbuchu plynového kotla. Portál dodáva, že pri explózii prišli o život dvaja dobrovoľní hasiči. "Môžem potvrdiť, že na mieste boli bohužiaľ nájdení dvaja dobrovoľní hasiči z Koryčian bez známok života," cituje hajtmana Zlínskeho kraja Radima Holiša portál idnes.cz. Ďalší štyria hasiči majú byť medzi zranenými. 

Dom explodoval v meste Koryčany približne o jednej hodine popoludní. "Došlo k výbuchu domu. Na mieste zasahujú všetky zložky záchranného systému. Okolie miesta je uzavreté pre všetku dopravu," oznámila polícia. Podľa facebookového profilu dobrovoľných hasičov v Koryčanoch vyrážali hasiči pôvodne k úniku nebezpečných látok a narušeniu plynového potrubia.

Podľa informácií hovorkyne hasičov Lucie Javoříkovej pre brniansku redakciu Českej televízie bolo na mieste päť zranených ľudí, štyria z nich boli hasiči. O ďalšom zranenom hovorila ako o civilnej osobe. Ďalší hasič zostal podľa nej zavalený pod sutinami, pátrajú po ňom záchranári. Stav jedného z hasičov je podľa Javoříkovej veľmi vážny. "Letí pre neho vrtuľník, aby ho čo najrýchlejšie transportoval do nemocnice," uviedla.

Na miesto mieri väčšie množstvo hasičov a tiež špeciálne tímy USAR, ktoré sú určené na vyslobodzovanie zasypaných osôb. Kvôli zásahu vzlietli aj tri vrtuľníky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok