Fico chce žalovať Čaputovú / Predvolebná kampaň vrcholí / Povolebné spolupráce

ta3
24.9.2023 11:59

Necelý týždeň pred voľbami akoby volebná kampaň nemala jasnú tému. Aj veľké percento nerozhodnutých voličov svedčí o tom, že politici nezaujali jasnou víziou. Smer strhol pozornosť na migrantov, okrajovo sa objavila téma ukrajinského obilia, médiá zaujala akcia NAKA, ktorá zadržala bývalých vojenských tajných a včera opäť SMER prináša tému žaloby na prezidentku, ktorá mimochodom pár dní predtým podala žalobu práve na Roberta Fica za šírenie klamlivých informácií. V kampani mimo záberu kamier nezostal ani Igor Matovič, ktorý narušil tlačovú konferenciu Smeru, čo sa skončilo vzájomnou fyzickou potýčkou. Sú toto tie správne emócie, ktoré zabezpečia, že sa dobre rozhodneme, komu zveríme riadenie krajiny po 30 septembri? Alebo nás viac zaujíma v akom stave je naše zdravotníctvo, školstvo, ekonomika?

SMER ponúka sociálny štát, Progresívne Slovensko budúcnosť, HLAS silný štát, SASKA ekonomický rast, Republika hrdosť, OĽANO boj proti mafii, Sme rodina chce pomáhať, SNS spoločné zlepšenia, KDH aby sme sa mali lepšie, atď., atď... Nepoznajúc Slovenskú realitu, znie to skvele. Lenže 30 rokov sa nevieme dostať plynulo po diaľnici ani do Tatier, nie to do Košíc...

Optimistické odhady hovoria, že sa to podarí niekedy okolo roku 2030, teda asi v rovnakom čase, ako keď po 40 rokoch snáď ošetria prvého pacienta v Rázsochách. Na novú vládu ale budú čakať ďaleko väčšie výzvy nielen v domácej, ale aj v zahraničnej politike. Doma sa bude musieť popasovať nielen zo zlým stavom verejných financií, ale aj s polarizovanou spoločnosťou, politickou nejednotnosťou, kde nie je jeden pre väčšinu prijateľný líder.

V zahraničnej politike bude musieť jasne držať pozíciu Slovenska vo vzťahu k európskej únii a k NATO. Aby ste si vedeli lepšie vyskladať mozaiku toho. čo chcete a koho v politike chcete, Ta3 vám prináša nielen sériu predvolebných debát, ale aj duel Roberta Fica a Borisa Kollára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok