Aká krajina, taký puč / Úspech sa na Slovensku neodpúšťa / Strany uzatvárajú kandidátky / Hudba, tanec, klobása. Kampaň beží

ta3
25.6.2023 12:08

Zuzana Čaputová už nebude prezidentkou krajiny. Zatiaľ. Má na to osobné dôvody. No do kúta ju dohnala aj taká obyčajná ľudská vlastnosť akou je závisť, hlúposť a nenávisť. Veď ako inak si vysvetliť vyhrážky smrti na sociálnych sieťach, ktorým dennodenne čelí so svojou rodinou. Hlavne, že potom utekáte pre odpustky do kostola a všetky príručky sveta nás ospevujú ako mimoriadne priateľský, otvorený a srdečný národ, však? Isteže.

Skôr sa ešte dlho nezbavíme nálepky: Keď mi zdochne koza, nech susedovi dve. Namiesto toho, aby jej politickí rivali vyhrážky odsúdili, bagatelizujú ich a prezidentke okrem iného odkázali, že v ťažkých časoch sa z boja neuteká. Že veď aj iní prežívajú ťažké časy a musia chodiť do práce. Alebo, že čo má čo vyplakávať, veď keď išla do politiky, musela s tým rátať. A že veď aj im sa ľudia vyhrážajú smrťou, takže je to vlastne všetko úplne v poriadku. Empatia vám niečo hovorí? Slniečkári vyronili slzu, no nehádžu sa o zem a rozumejú jej rozhodnutiu. Je im jasné, že za 4 roky vo funkcii dokázala zo svojej pozície urobiť pre Slovensko vo svete viac, ako ktokoľvek za posledných 30 rokov. 

A hejteri? Tí jasajú, posielajú ju do zabudnutia a naďalej želajú všetko zlo sveta. Ale len preto, lebo ich ego nemá strop. Na nič iné sa nezmôžu, nikto ich nepozná a nikoho nezaujímajú. Ich bezduchými výlevmi len túžia po pozornosti a ich životným úspechom je to, že si dokázali vytvoriť konto na konšpiračnom ruskom Telegrame. Gratulujem. Zuzana Čaputová považuje svoje rozhodnutie opakovane nekandidovať za najťažšie vo svojom živote. A oznámila ho v čase, keď jej dôveruje najviac ľudí na Slovensku. Viac ako 40 %. A minimálne tí, vám, pani prezidentka, ďakujú za kus dobrej roboty. Vitajte V politike.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok