Chápadlá ruskej propagandy / Rozpadnutá pravica sa pokúša o zázrak / Bude zmrzlina a párky alebo 500 eur

ta3
28.5.2023 12:50

Parlament nezostal svojej povesti nič dlžný. Májová schôdza sa skončila rovnako ako rokovanie Demokratov o spájaní pravice. Predčasne a fiaskom. Poslanci totiž nezvládli nápor zákonov, ktoré sa na nich zosypali podobne, ako svojho času injekčné striekačky na hlavu Martina Poliačika. Rozdiel je len v tom, že Martin Poliačik to vtedy od Igora Matoviča nečakal. Bolo ich viac ako 240 - zákonov, nie striekačiek a desiatky z nich prepadli na jún, čo nasrdilo Igora Matoviča. Ten chce, stoj čo stoj, do volieb rozdať stámilióny a zadlžiť krajinu ešte viac. Preto sa poslanci stretnú opäť. V pondelok. Lebo veď, keď to nezvládli na riadnej schôdzi, prečo si nedať repete na mimoriadnej. Ako by povedal Eduard Heger, Slovensko je v kríze chaosu a Boris Kollár zasa, karavána ide ďalej. O týchto témach diskutovali Milan Majerský (KDH), Andrej Danko (SNS) a László Sólymos (Most-Híd).

V lufte tak visí Úprava paragrafu 363, 500 eur za voľby, Osekanie špeciálnej prokuratúry, Obmedzenie úradníckej vlády či Zákaz nedeľného predaja. Ak sa zopakuje štvrtkový scenár, poslanci sa riadne stretnú až 13. júna.

Dovtedy môžu veselo rozdávať zmrzlinu a párky v regiónoch a hádam ísť aj na nejakú tú dovolenku. Ešteže stihli zakázať hotovostné platby nad 15-tisíc eur, aby sa zabránilo praniu špinavých peňazí. Lebo veď Slováci cestou do obchodu a kostola bežne nosia v igelitkách desaťtisíce eur. Hlavne pred voľbami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok