Predčasné voľby sú ako Columbova žena / Komu (ne)vyhovuje paragraf 363

ta3
29.1.2023 12:23

Dnes si úvod politici nezaslúžia. Pozornosť si zaslúži spomienka na 17 miliónov obetí holokaustu. Medzi nimi Židia, Rómovia, homosexuáli, politickí väzni, sovietski civilisti, Poliaci i Slováci a mnohí ďalší. Nacisti ich počas druhej svetovej vojny vraždili v koncentračných táboroch, úplne nezmyselne. Najväčší komplex nemeckých koncentračných a vyhladzovacích táborov bol v poľskom Osvienčime. Do Auschwitz-Birkenau odvliekli z dnešného územia Slovenska presne 65 692 osôb. Nacisti tam celkovo zabili viac ako milión ľudí. Tábor oslobodila až Červená armáda pred 78 rokmi. Armáda, ktorá bojovala proti skutočným nacistom.

O to viac je zarážajúce, keď dnes Vladimir Putin, už takmer rok, pustoší Ukrajinu pod zámienkou boja proti neonacistom. Neverte tomu, je to len propaganda. Napriek týmto faktom a mrazivým svedectvám preživších, sú medzi nami ľudia, ktorí holokaust bagatelizujú a tvrdia, že je to len rozprávka. Nie je ich málo a dokonca niektorí z nich sedia v parlamente a tešia sa z rastúcich preferencií. Zverstvá druhej svetovej vojny sa nesmú nikdy opakovať. Tak na to myslite, keď pôjdete k predčasným parlamentným voľbám. Nikdy nezabudneme a ani vy by ste nemali.

O predčasných voľbách sme diskutovali s Annou Zemanovou (SaS), Petrom Pčolinským (Sme rodina), Michalom Šipošom (OĽANO) a Richardom Takáčom (Smer-SD).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok