Policajná naháňačka v uliciach Bratislavy. Luxusný športiak nezastavili ani výstrely

TA3 TASR
29.12.2016 14:56

Policajti v nočných hodinách zadržali vodiča, ktorý hazardoval so svojím životom, ako aj so životom iných účastníkov cestnej premávky a mimoriadne riskantnou jazdou unikal policajnej hliadke.

Policajná naháňačka v uliciach Bratislavy. Luxusný športiak nezastavili ani výstrely
SITA/KR PZ v Bratislave

Jazda v protismere

Tá ho spozorovala krátko po 00.15 h na Račianskej ulici, kde sa s vozidlom BMW (EVČ-TT) dopustil v blízkosti Gaštanového hája priestupku proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

Hliadka chcela vozidlo zastaviť a vodiča podrobiť kontrole. Ten však zrýchlil a vysokou rýchlosťou začal unikať v smere von z mesta. Za použitia svetelného a zvukového znamenia hliadka dávala pokyny na zastavenie, na ktoré vodič nereagoval, vozidlo otočil a v jazde vysokou rýchlosťou pokračoval v smere do mesta.

Auto unikalo v smere na Nobelovu, Vajnorskú, Tomášikovu, Ružinovskú a Gagarinovu ulicu, pričom po celý čas vodič opakované výzvy policajnej hliadky ignoroval, nerešpektoval ich a mimoriadne rýchlou jazdou, jazdou v protismere, ako aj jazdou cez červenú signalizáciu ohrozoval seba a iných účastníkov cestnej premávky.

Po šmyku sa dal na útek

Počas prenasledovania policajti použili varovné výstrely. V úseku križovatky ulíc Mierová a Hraničná vozidlu v jazde do zákazu vjazdu zabránila ďalšia policajná hliadka, ktorú vodič svojou jazdou ohrozil. Následne pokračoval v smere na Prievozskú ulicu, pričom v blízkosti križovatky Prievozská a Mlynské Nivy opäť vošiel do protismeru.

Tam dostal šmyk, vozidlo odstavil na kraji vozovky a dal sa na útek. V tom mu ale zabránila hliadka, ktorá ho na mieste aj napriek jeho agresívnemu správaniu za použitia donucovacích prostriedkov zadržala a v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode.

Muž bol eskortovaný na príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II. Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok