Tragédiu lietadla s Alexandrovovcami zrejme nespôsobili teroristi

TA3 TASR
25.12.2016 11:37

Zrútenie lietadla ruského ministerstva obrany, ktoré smerovalo z mesta Soči do Sýrie, mohlo byť zapríčinené zlyhaním techniky alebo posádky, súvislosť s terorizmom je však vylúčená. Povedal to predseda výboru pre obranu a bezpečnosť v hornej komore ruského parlamentu Viktor Ozerov.

Terorizmus úplne vylúčili

Podľa vyjadrenia Ozerova, ktoré priniesla štátna tlačová agentúra RIA Novosti, je terorizmus ako príčina havárie "úplne vylúčený", keďže ide o lietadlo prevádzkované armádou.

Hovorkyňa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Svetlana Petrenková medzitým uviedla pre agentúru TASS, že vojenskí vyšetrovatelia v tomto prípade preverujú podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia pravidiel letovej bezpečnosti. Výbor už zaistil príslušné dokumenty a vypočúva osoby, ktoré sa podieľali na príprave letu.

Pátracie a záchranné práce

V lietadle sa nachádzalo 84 cestujúcich a osemčlenná posádka. Ministerstvo obrany zverejnilo zoznam pasažierov, medzi ktorými bolo 64 členov súboru Alexandrovovci vrátane vedúceho Valerija Chalilova, ale aj novinári a vojaci. Podľa Konašenka sú pri pátracích a záchranných prácach využívané štyri lode, päť vrtuľníkov a bezposádkové lietadlá.

Havarovaný stroj smeroval z prímorského mesta Soči na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok