Banskobystrické gymnázium dostalo mail s bombovou vyhrážkou. Polícia prehľadala budovu, hrozba nájdená nebola

ta3/TASR/ČTK
9.5.2024 12:20 , Aktualizované: 9.5.2024 17:18

Podľa informácií ta3 dnes (9.5.) prišiel výhražný mail Gymnáziu Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici. Mal mať podobný obsah ako maily, ktoré zaplavili školy po celom Slovensku pred dvomi dňami. Vedenie školy poslalo svojich študentov domov krátko pred jedenástou hodinou.

"Môžeme potvrdiť, že na dvoch stredných školách v Banskej Bystrici bolo dnes prerušené vyučovanie a budovy prehľadané políciou. Žiadna hrozba nájdená nebola," uviedla hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková. Išlo o Gymnázium Andreja Sládkoviča a Strednú priemyselnú školu Jozefa Murgaša.

Polícia bude aj v najbližších dňoch dohliadať na bezpečnosť v okolí škôl v reakcii na utorkovú vlnu vyhrážok bombovými útokmi, ktoré sa nepotvrdili.

Prípad prevzala NAKA

Podľa Zuzany Hrabovskej z Prezídia Policajného zboru (PZ) v týchto prípadoch išlo o emaily zo dňa 7. mája, avšak riaditeľstvá uvedených škôl jeho obsah nahlásili na bezplatné telefónne číslo 158 až vo štvrtok.

"Keďže túto situáciu nepodceňujeme, príslušníci PZ postupne školské zariadenia dôkladne prehľadali, reálna hrozba bombovým útokom sa nepotvrdila," uviedla Hrabovská.

 "Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Vyšetrovanie naďalej intenzívne pokračuje. Bližšie informácie nie je možné aktuálne poskytnúť z dôvodu, aby nedošlo k sťaženiu alebo k zmareniu vyšetrovania. Páchateľovi za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie," zdôraznila Hrabovská s tým, že viac informácii poskytnú hneď, ako to procesná situácia dovolí.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok