My sme les podáva trestné oznámenie pre zabitého medveďa na Liptove. Divadlo pre verejnosť, tvrdí občianska iniciatíva

ta3
19.4.2024 08:39

Iniciatíva My sme les podáva trestné oznámenie vo veci usmrtenia medveďa pri Liptovskom Mikuláši. Na základe medializovaných informácií sa domnievajú, že pri odstrele medveďa, ktorý pred niekoľkými týždňami prebehol cez Liptovský Mikuláš, bol spáchaný trestný čin porušovania ochrany rastlín a živočíchov a trestný čin pytliactva.

medveď mŕtvy
Facebook/Filip Kuffa • SNS - ŽIVOT NS

O trestnom oznámení informoval Ondrej Kameniar z občianskej iniciatívy. “Jedinec, ktorý 17. marca 2024 prebehol Liptovským Mikulášom a zranil piatich ľudí, bol identifikovaný ako samec s hmotnosťou 80-100 kilogramov, kým 26. marca medzi Závažnou Porubou a Iľanovom bola usmrtená samica s hmotnosťou 67,9 kilogramu. Máme za to, že v tomto prípade neboli splnené zákonné podmienky a išlo o náhodne zastreleného medveďa, ktorý nestratil plachosť a svojím správaním neohrozoval ľudí a ich majetok,“ povedal Kameniar.

Pozrite si reportáž z 27. marca o zastrelenom medveďovi:

Podľa medializovaných informácií dalo Ministerstvo životného prostredia SR zásahovým zložkám pokyn, aby usmrtili hocijakého medveďa, ktorý bude mať do 100 kíl a vek zhruba tri roky.

Občianska iniciatíva si myslí, že na usmrtenie medvedice nebol adekvátny dôvod a “išlo len o divadlo na upokojenie časti verejnosti, ktoré malo vyvolať dojem, že sa na riešení problémov s medveďmi intenzívne pracuje“.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok