FOTO: Zasadal obranný výbor. Šutaj Eštok vysvetľoval sponzorovaný status o Korčokovi aj Tadžika

ta3/Martin Belej
3.4.2024 15:57 , Aktualizované: 3.4.2024 17:08

Výbor pre obranu a bezpečnosť s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom riešil bezpečnostnú situáciu na Slovensku po teroristickom útoku v Moskve a prijatých bezpečnostných opatreniach. Minister vysvetľoval aj sponzorovaný status, v ktorom útočil na Ivana Korčoka.

Status verejnosti schôdze

Rokovanie výboru pre obranu a bezpečnosť bolo časťami neverejné. Šutaj Eštok vysvetľoval aj informácie o údajnom teroristovi z Tadžikistanu.

Dôvodom pre vylúčenie novinárov a verejnosti mal byť fakt, že niektoré informácie podliehali vyhradenému režimu. Väčšina výboru s rozhodnutím súhlasila. Rokovanie sa však neskôr opäť sprístupnilo.

Ďalšie témy

Na začiatku rokovania koalícia zamietla návrh poslanca Juraja Krúpu (SaS), ktorým sa program mohol doplniť o bod týkajúci sa financovania slovenských politikov z Ruska.

Na programe výboru bola aj kauza Rozuzlenie. Koalícia navrhla uznesenie, že obvinenie riaditeľa SIS a NBÚ bolo účelové.

Šutaj Eštok na výbore vysvetľoval aj sponzorovaný status, v ktorom útočil na prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. Nepovažuje to za porušenie zákona.

"Ak neboli sankcionované a nikto neriešil organizátorov protestov, kde sa velebil Korčok a dehonestoval Pellegrini, do ktorých sa investovali desaťtisíce eur od strán PS, SaS a KDH, nevidím potom porušenie zákona vo vyjadrení svojho politického názoru, ktorý bol zapropagovaný pár eurami," vyhlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok