Bleskový prieskum SANEP pre ta3: Slováci hodnotili druhý duel Korčoka a Pellegriniho. Majú jasného favorita

ta3/SANEP
3.4.2024 13:51 , Aktualizované: 3.4.2024 16:06

Slováci sa v utorok večer dočkali druhého duelu Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka, prezidentských kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola. Odvysielala ho Televízia Markíza. Spoločnosť SANEP uskutočnila pre televíziu ta3 bleskový prieskum, ktorý sa zameral na hodnotenie oboch kandidátov.

Kto bol v lepšej kondícii?

Ako prvé respondenti hodnotili, ktorý z prezidentských kandidátov bol počas debaty v lepšej kondícii, bol presvedčivejší a lepšie argumentoval. Hoci sa zdali byť výkony kandidátov vyrovnané, napriek tomu ľudia uviedli, že Pellegrini bol v lepšej kondícii a lepšie argumentoval.

Pellegriniho takto ohodnotilo 42,3 percenta opýtaných, Korčoka 40,7 percenta ľudí. Desatina respondentov potom uviedla, že obaja prezidentskí kandidáti predviedli rovnaké výkony a iba 5,8 percent ľudí nemalo v tejto otázke jasne vyhranený názor.

Anketa

Koho tipujete na víťaza druhého kola volieb?

Peter Pellegrini
- %
Ivan Korčok
- %
Celkovo hlasov: 16019

Akú majú ľudia mienku?

Ďalšia časť prieskumu skúmala, či ľudia po vypočutí či zhliadnutí relácie zmenia na jednotlivých kandidátov svoju mienku a názor.

Pellegriniho vníma pozitívnejšie pätina opýtaných, necelých osemdesiat percent ľudí svoj názor na predsedu Hlasu nezmenilo. Iba 2,1 percenta ľudí uviedlo, že sa ich názor na Pellegriniho po debate zhoršil.

Korčok na tom bol horšie. Len sedmina respondentov uviedla, že ho začala vnímať lepšie (14,3 percenta), zatiaľ čo 12,8 percenta ľudí uviedlo, že sa ich názor na Korčoka zhoršil. 72,9 percenta ľudí svoj názor nezmenilo.

Kto bol dôveryhodnejší?

Prieskum sa ďalej zameral na to, ktorý z oboch diskutujúcich prezidentských kandidátov bol podľa ľudí dôveryhodnejší. 40,2 percenta respondentov uviedlo, že dôveryhodnejším bol Pellegrini, zatiaľ čo Korčoka hodnotilo ako dôveryhodnejšieho 37,9 percenta opýtaných.

Kto vyšiel ako víťaz?

42,9 percenta ľudí uviedlo ako víťaza debaty Pellegriniho, za Korčoka hlasovalo 41,3 percenta respondentov.

Za jednoznačného víťaza nedokázalo ani jedného kandidáta označiť 8,7 percenta ľudí a 7,1 percenta opýtaných nevedelo na túto otázku odpovedať.

Exkluzívny bleskový prieskum agentúry SANEP pre ta3 bol uskutočnený v dňoch 2. až 3. apríla 2024 na vzorke 1 100 opýtaných.

Anketa

Koho budete voliť v druhom kole prezidentských volieb?

Peter Pellegrini
- %
Ivan Korčok
- %
Celkovo hlasov: 8656
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok