Kurzy sa otočili, voľby majú nového favorita. Koho vidia stávkari v prezidentskom paláci?

ta3
3.4.2024 05:00

Po prekvapivom výsledku prvého kola prezidentských volieb sa stávkujúci rozhodli vložiť svoje peniaze na nového favorita - Ivana Korčoka. Popularita Petra Pellegriniho navyše mierne klesá a naopak, jeho protikandidát získava podporu, ukazuje situácia v stávkových kanceláriách.

Korčok a Pellegrini
TASR/Jaroslav Novák, Martin Baumann

Hoci pred prvým kolom volieb stávkari viac verili Pellegrinimu, dnes je situácia v stávkových kanceláriách iná.

„V prvých dňoch po volebnej sobote prevažovali tikety na Petra Pellegriniho už len mierne. V ostatných dňoch nastal obrat. Približne 55 % podaných tiketov smeruje na Ivana Korčoka, ktorý je dnes favoritom na víťazstvo,“ hovorí Tarek Yacoob z oddelenia bookmakingu v jednej z najväčších stávkových kancelárií. 

Kurzy sa otočili

Zaujímavým je pritom aj samotný vývoj kurzov jednotlivých kandidátov. Na Korčoka je v súčasnosti vypísaný rovnaký kurz ako v júni minulého roka, a to 1.65. Do prvého kola však vstupoval ako outsider s kurzom na úrovni 3.35. "Rovnako sa tak obrátili stávky v jeho prospech,“ dodáva Yacoob. 

Pri Pellegrinim bol trend kurzov opačný. Pred prvým kolom bol favoritom s kurzom 1.35, dnes si možno naňho staviť s kurzom 2.10.

Anketa

Koho tipujete na víťaza druhého kola volieb?

Peter Pellegrini
- %
Ivan Korčok
- %
Celkovo hlasov: 16019

Tisícové tikety

"Aktuálne najvyššia prijatá suma na triumf Petra Pellegriniho je v hodnote 10 900 eur s potenciálnou výhrou takmer 15 000 eur. Na Ivana Korčoka ide o stávku 7 000 eur s možnou výhrou 14 350 eur. Oba tikety boli prijaté ešte pred prvým kolom volieb," informuje stávková kancelária.

Napriek tomu, že sa preferencie stávkarov po prvom kole zmenili, Pellegrini vedie v objeme peňazí stavených počas počas celého obdobia stávkovania. Na Pellegriniho Slováci stavili vyše pol milióna eur, zatiaľ čo na Korčoka viac ako 200-tisíc eur. 

Desaťtisícová výhra

Najviac tiketov na výhru v prvom kole bolo prijatých na Pellegriniho. Korčoka dokonca predbehol aj Štefan Harabin, na ktorého výhru v prvom kole stavil druhý najvyšší počet stávkarov. 

Najvyššia výhra v súvislosti s prvým kolom predstavovala približne 72-tisíc eur. „Klient stavil deň pred voľbami takmer 30 000 eur na to, že Peter Pellegrini nezvíťazí v 1. kole, respektíve Ivan Korčok sa stane víťazom 1. kola,“ prezradil Yacoob. Po odpočítaní vkladu tak išlo o čistú výhru v hodnote 42-tisíc eur. 

Verili aj Kubišovi či Matovičovi

Tisícové tikety zaznamenali aj ďalší kandidáti. Na postup Harabina do druhého kola volieb stavil stávkar 6-tisíc eur s kurzom 25.00. 

"Zaujímavý bol aj vklad 2 000 eur na víťazstvo Jána Kubiša či 500 eur na výhru Igora Matoviča s možnou výhrou milión eur. Istý tipujúci zas stavil 6 000 eur s kurzom 3.50 na volebnú účasť prekračujúcu 54,51 %," uvádza v tlačovej správe stávková kancelária. 

Pozrite si reportáž o tom, ako trávili prezidentskí kandidáti veľkonočné sviatky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok