Toto by ani potkan neurobil, hnevá sa Fico. Tvrdí, že Šimečka v Bruseli žiadal sankcie pre Slovensko. Je to smiešne, odkazuje líder PS

ta3/Martin Belej
21.3.2024 21:19

Premiér Robert Fico obvinil predsedu PS, že žiadal orgány Európskej únie o sankcie pre Slovensko. Michal Šimečka jeho slová poprel a zároveň Fica vyzval, aby podnikol kroky, aby sa krajina sankciám vyhla.

Fico Simecka
TASR/Jakub Kotian/Jaroslav Novák

Slová premiéra

Predseda vlády na sociálnej sieti napísal, že počas jeho účasti na rokovaní Európskej rady v Bruseli "dostáva informácie, ako tu včera proti Slovensku bojoval" podpredseda parlamentu a predseda PS Michal Šimečka. Pohoršil sa, že "toto by ani potkan neurobil".

Podľa premiéra hrozí strane ďalšie zlyhanie. "Tak jej predstavitelia neváhajú a žiadajú orgány EÚ, aby potrestala Slovensko a jeho vládu za suverénne postoje. Žiadajú, aby mestá a obce nemali prístup k EÚ fondom, aby Slovensko trpelo, lebo PS nevie robiť politiku a nevie ako demokraticky odstaviť SMER – slovenskú sociálnu demokraciu od moci," kritizuje premiér.

"Každého, s kým sa stretol, presviedčal, aby Slovensku boli zastavené európske peniaze," napísal presvedčene Fico. Od minulého víkendu totiž tvrdí, že EK chce Slovensku pozastaviť platby z plánu obnovy.

Odpoveď Šimečku

Statusom na sociálnej sieti Šimečka reagoval na slová premiéra. "Dnes opäť vypisuje (Robert Fico, pozn. red.) o tom, ako spriadam tajné plány s mocnými pánmi v Bruseli, proti nemu. Je to smiešne," reagoval.

"Kým vaše kroky - napríklad zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry - priamo ohrozujú peniaze z plánu obnovy a eurofondov, ja naopak robím všetko, aby sme predišli najhoršiemu. Tu doma, kde vás už mesiace upozorňujeme na chyby, pre ktoré nám hrozí ich odňatie," povedal Šimečka.

Podľa jeho slov v Bruseli ľudom vysvetľoval, že Slovensko chce pokračovať v partnerstve európskych spojencov. Už v stredu hovoril, že robí opak, a to, že lobuje, aby Slovensko neprišlo o peniaze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok