Prieskum SANEP pre ta3: Pellegrini je jasný favorit. V druhom kole by náskok nad Korčokom ešte zvýšil

ta3/SANEP
19.3.2024 12:27

Kým v prvom kole prezidentských volieb by tesne zvíťazil predseda NR SR a Hlasu Peter Pellegrini, v druhom by sa jeho náskok nad bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom výrazne zvýšil. Vyplýva to z prieskumu agentúry SANEP pre televíziu ta3.

Prvé kolo je jasné

V prvom kole by zvíťazil Peter Pellegrini s vyše 35 percentami hlasov. V tesnom závese by sa umiestnil Ivan Korčok, ktorého by podporila tretina opýtaných. Štefana Harabina by volilo 12 percent Slovákov. Nasleduje Igor Matovič a za ním bývalý šéf diplomacie Ján Kubiš s vyše troma percentami hlasov.

Ani nie trojpercentnú podporu by získali Marian Kotleba, šéf Aliancie Kristián Forró a líder národniarov Andrej Danko. Prieskum sa uskutočnil ešte pred Dankovým odstúpením z volieb v prospech Harabina.

Patrik Dubovský by získal 1,9 percenta. Na chvoste by skončili Róbert Švec so ziskom 0,8 percenta a Milan Náhlik so ziskom 0,6 percenta. 

Anketa

Koho budete voliť v prezidentských voľbách?

Peter Pellegrini
- %
Ivan Korčok
- %
Štefan Harabin
- %
Igor Matovič
- %
Ján Kubiš
- %
Marian Kotleba
- %
Krisztián Forró
- %
Róbert Švec
- %
Patrik Dubovský
- %
Milan Náhlik
- %
Celkovo hlasov: 23316

Súboj Pellegriniho a Korčoka

Ak sa bude o novom prezidentovi rozhodovať v druhom kole, stretli by sa v ňom Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Novou hlavou štátu by sa podľa prieskumu stal predseda Hlasu.

Exkluzívny prieskum bol uskutočnený v dňoch 11. až 17. marca 2024 na vzorke 1 735 respondentov. Vychádza iba z hlasov 50,6 percenta rozhodnutých voličov, ktorí sa hypotetických volieb zúčastnili.

Pozrite si predchádzajúci prieskum agentúry SANEP pre ta3, ktorý sme zverejnili 7. marca 2024.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok