Ako veľmi veria Slováci lídrom politických strán a prezidentke? Toto ukazuje aktuálny prieskum (+anketa)

ta3/Soňa Búranová/TASR
10.3.2024 14:01 , Aktualizované: 10.3.2024 15:05

Najdôveryhodnejším politikom je predseda NR SR a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, ktorému verí 47 % opýtaných a neverí 52 %. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý uskutočnila pre reláciu Na telo.

Z prieskumu vyplýva, že v porovnaní s novembrom 2023 si šéf Hlasu v dôvere polepšil o jedno percento, no nedôvera ostala rovnaká, píšu tvnoviny.sk.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová má dôveru na úrovni 43 %, nedôveru jej prejavilo 56 % opýtaných.

Prvú trojicu uzatvára predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico, ktorému verí 34 % respondentov a nedôveruje mu 65 %. Ak to porovnáme s novembrom 2023, dôvera v neho klesla o tri percentá a nedôvera je o tri percentá vyššia.

Anketa

Ktorému z politikov dôverujete najviac vy?

Zuzana Čaputová
- %
Robert Fico
- %
Peter Pellegrini
- %
Michal Šimečka
- %
Igor Matovič
- %
Milan Uhrík
- %
Milan Majerský
- %
Jaroslav Naď
- %
Andrej Danko
- %
Richard Sulík
- %
Krisztián Forró
- %
Celkovo hlasov: 1127

Štvrtý skončil líder opozície a Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorý ma dôveru 29 % respondetov a nedôveru 67 % ľudí. Dôvera aj nedôvera mu stúpli o dve percentá.

Päticu uzatvára predseda KDH Milan Majerský. Verí mu 28 percent opýtaných a neverí mu 60 percent. Nasleduje šéf hnutia Republika Milan Uhrík, ktorý získal dôveru 25 percent a nedôveru 63 percent.

Najviac neveria Matovičovi

Predsedovi SNS Andrejovi Dankovi dôveruje 22 a nedôveruje 76 percent respondentov. Šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi vyslovilo dôveru 20 percent a nedôveru 78 percent opýtaných. Predsedovi strany Demokrati Jaroslavovi Naďovi dôveruje 19 percent a nedôveruje 72 percent ľudí.

Líder hnutia Slovensko Igor Matovič dosiahol v prieskume 13-percentnú dôveru, 87 percent opýtaných mu nedôveruje. Na konci tabuľky dôveryhodnosti lídrov je šéf Maďarskej aliancie Krisztián Forró, ktorému dôveruje 12 percent opýtaných, 54 percent má k jeho osobe nedôveru.

Pozrite si prieskum zo 6. marca 2024 o prieskume preferencií politických strán.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok