Čo si Pellegrini myslí o štrajkoch farmárov? V ta3 prezradil, kto bude jeho nástupcom, ak sa stane hlavou štátu

ta3/Katarína Žgrlíková
22.2.2024 15:28

O protestoch farmárov, aktuálnej politickej situácii a o tom, že slovenskí hráči v KHL nemôžu reprezentovať Slovensko. Hosťom relácie Téma bol predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

tema
ta3

Štrajky farmárov podporuje

Pellegrini štrajk farmárov podporuje. Je presvedčený, že by sme sa mali snažiť na Slovensku robiť politiku “doma si vypestujme a doma si aj spotrebujme“.

Máme potom istotu kvalitných a zdravých potravín. Únia podľa neho nedostatočne chráni trh s komoditami.

“Dobre, že sa slovenskí farmári ozvali a dobre, že sa ozvali všetci v rámci Európy,“ myslí si. 

“My si musíme zastať slovenského farmára,“ povedal pre ta3 Pellegrini. Nemali by sme snívať o sebestačnosti, ale aspoň o potravinovej bezpečnosti. Minister pôdohospodárstva Richard Takáč podľa neho deklaroval, že idú požiadavky farmárov urýchliť. "Aby mal slovenský farmár podporu, ktorý si zaslúži," tvrdí predseda parlamentu.

Politika v hokeji

Pellegrini sa vyjadril aj o dileme Slovenského zväzu ľadového hokeja, či pozvať hráčov z KHL do reprezentácie. Je to zaťahovanie športu do politiky?

“To je zaťahovanie športu do politiky, keď niekto chce rozprávať hráčom, či môžu alebo nemôžu hrať podľa toho, v akej lige hrajú,“ uviedol.

Reagoval na rozhovor reprezentačného trénera a prezidenta zväzu, ktorí v ňom povedali, že by najradšej mali hráčov podľa výkonu a schopností a nie podľa toho, kde hrajú. Spojené štáty, ktoré sú jasne na strane Ukrajiny, nemajú problém využívať ruských hráčov v NHL, argumentoval.

Ak uspeje, kto ho nahradí?

Pellegrini v ta3 prezradil aj to, kto by ho nahradil na postoch predsedu parlamentu aj šéfa strany, ak by uspel v prezidentských voľbách.

Ešte to nie je finálne rozhodnutie, ale na post predsedu parlamentu by navrhol Denisu Sakovú alebo Richarda Rašiho. Ako lídra Hlasu si vie predstaviť niekoho z top päťky strany. Ak by to bol Raši, v kuolároch sa šepká, že by ho na poste ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie mohol nahradiť Michal Kaliňák.

“Michal Kaliňák je kvalitný človek, ktorý sa rozumie regionálnemu rozvoju a určite je jedným z kandidátom,“ povedal na záver Pellegrini.

Celú časť relácie Téma si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok