Danko chce vidieť Slovákov pôsobiacich v KHL v reprezentačnom drese. Verí, že tréneri nepodľahnú politickému tlaku

ta3
17.2.2024 14:06

Otázka, resp. téma, ktorá polarizuje spoločnosť... Kým jedni sú na strane hokejistov, ktorí obliekajú dresy klubov KHL a radi by ich videli aj s dvojkrížom na hrudi, na druhej strane sú tí, ktorí sú názoru, že títo hokejisti by národný dres nosiť nemali. Predseda SNS Andrej Danko zverejnil stanovisko, v ktorom otvorene podporuje prítomnosť reprezentantov z KHL.

Danko a hokejová reprezentácia
TASR/Jakub Kotian/Andrej Galica

"Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL," uviedol Danko v úvode svojho stanoviska.

Spolupráca s Ruskou federáciou a Bieloruskom

"Slovenská národná strana navrhne na parlamentnej úrovni rozšírenie spolupráce o skupiny priateľstva s Ruskou federáciou a Bieloruskom. Národná rada Slovenskej republiky v každom volebnom období schvaľuje skupiny priateľstva. Slovenská národná strana chce, aby Národná rada Slovenskej republiky mala dobré vzťahy so všetkými štátmi," pokračoval.

Otvorene poukázal na dôležitosť vzájomnej komunikácie a tiež na nediskrimináciu športovcov či umelcov. "Tak ako by nemali byť diskriminovaní športovci pri svojich výkonoch v reprezentácii. Tak ako by nemali byť diskriminovaní umelci, kultúra, by nemali byť ani obmedzované spolupráce na parlamentnej úrovni. Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok