Protesty farmárov sú smerované voči EK, povedal Takáč. Podľa Čaučíka ťahá Slovensko za kratší koniec

ta3
12.2.2024 20:35

Témou dnešnej relácie bolo pôdohospodárstvo, ktoré po celom svete štrajkuje. Hosťami boli Richard Takáč (Smer-SD), minister pôdohospodárstva, Marián Čaučík (KDH), poslanec NR SR a Emil Macho, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

tema
ta3

Richard Takáč v úvode kritizoval predošlé vedenia PPA. "Protesty sú smerované voči Európskej komisii, voči nezmyslom, ktoré zaviedla vo vzťahu k poľnohospodárom," tvrdil Takáč. Pokračoval, že je v tomto sektore z pohľadu EK totálna byrokracia.

Kratší koniec

"EK dáva príliš byrokratické podmienky," v tomto podľa Čaučíka "ťahá" Slovensko za kratší koniec. Časť problému je v Bruseli, ale časť je na Slovensku. Spomenul aj kauzu Dobytkár a iné kauzy, ktoré vyšli z činnosti PPA. Kritizoval, že sa tieto veci diali, keď bol pri moci Fico.

Podľa Emila Macha SPPK neodsúhlasila stratégiu spoločnej poľnohospodárskej politiky. "Komora bola tá, ktorá vo februári pred rokom hovorila, že presne to, čo sa dnes deje s priamymi platbami bude mať za následok to, že nebudú vyplatené priame platby," vysvetľoval.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť celú diskusiu z Témy dňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok