Kúdelka dostal vyhadzov, cení si podporu fanúšikov. Vedenie ako dôvod uviedlo domáce prehry, fanklub vyhlásil bojkot

ta3/Patrik Mindžák/TASR/Martin Bily
29.1.2024 10:29 , Aktualizované: 29.1.2024 19:46

Hokejisti Slovana Bratislava nezvíťazili nad Duklou Michalovce v tejto sezóne ani na štvrtý pokus. O triumfe hostí rozhodli gólmi Max Newton a Filip Vašaš, no najmä obetavosť hráčov Dukly podporená skvelým výkonom brankára Stanislava Škorvánka. Napriek tomu klub s trénerom Petrom Kúdelkom ukončil spoluprácu, rovnako tak aj s jeho asistentom Tomášom Surovým. Vedenie si už aj našlo náhradu za pozíciu hlavného kormidelníka.

Vedia za čo

Michalovce v Bratislave viedli 1:0, Slovan potom vyrovnal, no šesť minút pred koncom rozhodli hostia o svojom víťazstve.

„Som spokojný s tromi bodmi, ale aj s výkonom, pretože v predchádzajúcom zápase doma s Humenným sme podali slabý výkon. Revanšovali sme sa a som rád, že chlapci dodržali to, o čom sme sa rozprávali na poradách a tréningoch. Fungoval nám forček, stredné pásmo a aj hra v obrannom pásme a veľká obetavosť. Víťazstvo si veľmi vážime a chlapcom ďakujem, oni vedia za čo,“ uviedol po zápase tréner Dukly Peter Kúdelka.

Slovan mal v zápase viac šancí, ale zlyhal v koncovke. Škorvánek sa blysol viacerými zákrokmi, jeden z kľúčových vytiahol aj pri záverečnej power play domácich.

Tréner Peter Oremus tak nemal po zápase dobrú náladu: „Od spokojnosti máme ďaleko. V každom zápase potrebujeme bodovať, takže z tohto pohľadu je to zlé. Dať jeden gól je málo a to rozhodlo o zápase.“

Strojca úspechu

Kúdelka v pozápasovom rozhovore pre Sport1 TV ozrejmil, že víťazstvom „dali veľa správnych odpovedí“. O príchode nového legionára z USA Josha Wilkinsa ani nevedel, prezradila mu to redaktorka v rozhovore.

„Uvidíme, čo bude, keď prídeme do Michaloviec. Som veľmi šťastný za víťazstvo a mám úsmev od ucha k uchu. Niekomu dnes nebude moc do reči, tak sa strašne teším,“ dodal s úsmevom kormidelník Michaloviec.

Strojca úspechu „líšok“ z minulej sezóny, keď klub z ôsmeho miesta po základnej časti dostal až na hranicu finále, skončil na svojom poste. Po vyradení Trenčína, senzačnom zakopnutí vtedajšieho majstra Slovana Bratislava, nestačili až na neskorších majstrov z Košíc. Dukla viedla 3:2 na zápasy, ale „oceliari“ dokázali sériu otočiť vo svoj prospech.

Michalovce zažívajú v aktuálnom ročníku 50. výročie založenia klubu, ambície boli vyššie ako v poslednej sezóne, vravelo sa o kroku ďalej, teda o postupe do finále celej súťaže.

Úvod sezóny nevyšiel podľa predstáv, boli na predposlednej pozícii pred Humenným, no 12 triumfov v rade ich katapultovalo až na druhú priečku.

V ostatných desiatich dueloch ťahali za kratší koniec povrazu šesťkrát, padli na štvrté miesto, ale so zápasom k dobru. Pre početnú maródku tím odložil zápas s Košicami, ktorý sa dohrá už v stredu 31. januára na ľade „líšok“.

Šepkanie sa stalo realitou

Bývalý hráč a súčasný športový manažér Michalovčanov Marek Mašlonka vraj nestál o ďalšiu prácu už bývalého kormidelníka. Fanúšikovia žiadajú jeho odchod. „Marek Mašlonka, ak máš úctu a rešpekt voči klubu, tak na vlastnú žiadosť odídeš,“ vyjadril sa jeden z nich na sociálnej sieti.

Za celou situáciou je mnoho špekulácií. V tejto súvislosti sa spomínajú rôzne ďalšie kontakty či biznis.

Exkouč „líšok“ Fín Tomek Valtonen sa vrátil a nahradil práve Kúdelku. Podpísal zmluvu do konca sezóny 2024/2025.

Valtonen trénoval klub v „koronových časoch“, od roku 2020 do roku 2022. Známy bol svojou výbušnosťou, tvrdým prístupom a neraz sa ocitol v slovnej výmene s rozhodcami.

Michalovce doviedol v úvodnej sezóne k senzačnému bronzu, v semifinále play off ich vyradil neúspešný finalista z Popradu. V nasledujúcej sezóne bola konečnou hneď prvá konfrontácia vo „vyraďovačke“, „líšky“ podľahli Košiciam.

Fanklub plánuje bojkot, na sociálnych sieťach sa šíria príspevky o tom, že preč z klubu mal ísť Mašlonka a nie Kúdelka. Na stredajšom zápase chce pred štadiónom kričať pokriky, ktorými vyjadria nespokojnosť so situáciou, vyzývajú ľudí, aby bol na dueli prázdny štadión a „veci sa tak môžu pohnúť správnym smerom“.

Vyjadrenie Kúdelku a fanklubu

„Nesmierne si vážim podporu každého jedného z vás,“ uviedol tréner pre fanklub Michaloviec. Ďakuje im (fanúšikom), že za ním stáli a podporili ho, píše sa v príspevku ďalej.

„Michalovce si veľmi obľúbil, tak ako naše mesto, ale aj nás všetkých fanúšikov a bude sa mu odchádzať veľmi ťažko. Ostanú mu však nádherné spomienky a s radosťou bude na nás fanúšikov spomínať! Pán tréner si takisto želá, aby sme sa my, fanúšikovia, negatívne nevyjadrovali smerom či už k vedeniu klubu alebo športovému manažérovi. Napriek tejto vzniknutej a ťažkej situácií treba podporiť hráčov a stáť za nimi,“ píše sa v stanovisku.

„Odmietame však takéto dianie sa v klube a nesúhlasíme s týmto rozhodnutím, a určite nie v čase, keď sa bojuje o play off. V mene všetkých fanúšikov Dukly sa chceme pánu trénerovi Kúdelkovi poďakovať a ďakujeme za prácu v našom klube. Mrzí nás táto situácia a váš odchod. Veľmi si vážime, čo ste urobili pre náš klub a pre nás fanúšikov,“ napísal fanklub.

„Naše rozhodnutie sa však nemení a najbližšie zápasy ostane náš sektor prázdny. Napriek tomu, že hokej je naša vášeň a každý zápas sme prichádzali o hlas, chceme týmto rozhodnutím vyjadriť náš nesúhlas a veríme, že sa to v klube umúdri a nebudú sa robiť takéto verdikty, ktorými sa škodí nielen klubu, ale najmä nás fanúšikov. Bez fanúšikov nie je ani šport, a preto by malo na názore fanúšika záležať najviac,“ dodali fanúšikovia.

O stanovisko sme požiadali aj športového manažéra Michaloviec Mareka Mašlonku k celej situácii.

V Kladne sa ukázalo, aké veľké slovo môžu mať fanúšikovia, keď nesúhlasia s krokmi vedenia klubu a vyhlásili bojkot na domácich dueloch. Nakoniec klub rozviazal zmluvu s Júliusom Hudáčkom, aby si nepoškodil vzťahy s vernými fanúšikmi. Bude tomu tak aj v Michalovciach? Podarí sa im to, čo ich kolegom v Česku? Dokážu podržať svojho trénera?

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok