Sú pri ceste a nemajú prístrešky. Ružinov je plný zanedbaných zastávok. Čakáme na tragédiu, pýta sa nespokojný Bratislavčan

Hlavné mesto modernizuje verejnú dopravu – osádza elektronické tabule a mení prístrešky. Tam, kde je to najviac potrebné, sa to však nedá, lebo zastávky stoja na cudzom pozemku. Na problém so zastávkami ta3 upozornil nespokojný obyvateľ Bratislavy, ktorý sa Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy pýtal, či čaká na tragédiu.

BA zlé zastávky
Foto: ta3/Monika Podstavková
Odkaz na múre od nespokojných cestujúcich

Stoja v daždi

Bratislava má prístrešky v zásobe, ale niektorí vlastníci s tým nesúhlasia. Na zastávkach Pálenisko a Piesčiny tak cestujúci čakajú na autobus aj v daždi. Mesto pred spustením chcelo umiestniť aj prístrešky. 

"Avšak nezískali sme súhlas od vlastníka pozemkov a v tom čase ani od konzorcia, ktoré dané zastávky vybudovalo. Pri ohlásení stavby je potrebné predložiť vzťah k pozemku,“ odpovedal Magistrát hlavného mesta na naše otázky. „V tejto veci sme opätovne oslovili vlastníka pozemkov o udelenie súhlasu, ale zatiaľ nedisponujeme odpoveďou," doplnil.

Slovnaftská-ul-zastávka-Piesčiny.jpg 1.jpg Foto: imhd.sk Slovnaftská ulica, zastávka Piesčiny

Pomôže dohoda oboch strán

Podľa advokáta Ľudovíta Mičinského musí prísť k dohode oboch strán. „Mesto by sa mohlo dohodnúť s vlastníkmi pozemkov či už na odkúpení pozemkov, prenájme pozemkov, alebo zriadení vecného bremena, na základe čoho by potom mohla prístrešky MHD realizovať,“ navrhol.

Preplnený Ružinov

Ružinov je zanedbaných autobusových zastávok plný. Vystupovanie na zastávke Zajačie je pre cestujúcich dokonca nebezpečné. Chýbajú im priechody cez cestu či chodníky a oblasť nie je dostatočne osvetlená.

„Skúste ísť po tme, vystúpiť z autobusu, ako keby vás vyhodili v lese v noci. Pán starosta sľúbil, že to spraví, ale neviem kedy,“ povedala cestujúca, ktorú sme zastihli vystupovať z autobusu.

K nehode tu vraj ešte nedošlo a podľa obyvateľov z okolia zlá situácia trvá pridlho. "To už tak trvá, viete čo, ako si ja pamätám od roku 1985, čo tu bývam. Takže to trvá roky rokúce,“ povedal obyvateľ, ktorého sme zastihli na zastávke. 

„Niečo už tu urobili. Minulý rok tu dali panely, ale od tej doby sa tu nič nedeje, je to tu už dosť dlho. Neviem presný časový horizont,“ dodal. „Je tu úplná tma, tu si musíme svietiť v noci baterkami,“ hovorí ďalšia cestujúca.

Vystupovanie na zastávke Zajačie:

Mesto zatiaľ osadilo panely pre lepšie vystupovanie.

„Toto dočasné riešenie je v súlade so schváleným plánom organizácie dopravy, ktorý odsúhlasili aj policajti – zvýšenie bezpečnosti pre chodcov,“ oznámil magistrát.

Modernizáciu zastávok by ľudia uvítali. Bratislava má v rukách riešenie pre zastávku Zajačie.

„V tomto prípade máme vypracovaný komplexnejší projekt na vybudovanie chodníkov, ako aj samotnej zastávky. Samozrejme, jeho realizácia závisí aj od finančných možností," informovalo.

BA zlé zastávky Foto: ta3/Monika Podstavková Odkaz na múre od nespokojných cestujúcich

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok