Danko pre ta3: Budem kandidovať za prezidenta Slovenskej republiky. Predseda národniarov prezradil aj detaily o vylomenom zube po nehode

ta3/Martin Belej
18.1.2024 20:27 , Aktualizované: 18.1.2024 21:39

V relácii Téma dňa bol hosťom podpredseda parlamentu a predseda národniarov Andrej Danko. S moderátorom Petrom Bielikom diskutovali o prejave prezidentky, krokoch vlády, ale aj o ňom samotnom a jeho vplyve na aktuálnu situáciu.

Tema dna
ta3/Martin Belej
Na fotografii je podpredseda parlamentu Andrej Danko s moderátorom Petrom Bielikom v štúdiu ta3.

Odvolávanie preňho nie je nič nové

Parlament Danka neodvolal. Moderátor programu sa ho však opýtal, či neuvažoval nad vlastnou iniciatívou odstúpiť.

"V roku 2016 až 2020 ma odvolávali za otváranie listov a za mnohé iné veci. Bol som jediný na Slovensku, kto bol vyšetrovaný za rigorózku," priblížil Danko.

"Ospravedlnil som sa magistrátu za poškodený semafor, nikomu som neublížil. Každému sa to môže stať," ozrejmil.

Oficiálne potvrdenie kandidatúry

Počas rozhovoru podpredseda parlamentu oficiálne a exkluzívne pre ta3 potvrdil, že bude kandidovať za prezidenta.

"Áno, budem kandidovať na prezidenta Slovenskej republiky," deklaroval. Zároveň dodal, že ho k tomu naštartoval práve "mediálny lynč".

Danko si nemyslí, že by týmto krokom mohol ohroziť preferencie Petra Pellegriniho (Hlas-SD) v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. "Ja zastupujem úplne iný typ politiky a názorov," vysvetlil predseda národniarov.

Pozrite si úsek z rozhovoru, v ktorom Danko oficiálne potvrdil kandidatúru:

Vybitý zub

"Vy tam ten zub máte, aspoň teda pokiaľ dobre vidím," povedal moderátor na margo úrazu, ktorý Danko po nehode priznal. Šéf národniarov potvrdil, že sa mu počas nehody zlomil zub, preto išiel za lekárom a dal si ho "nalepiť" naspäť.

"Musím poďakovať lekárovi, ktorého meno nepoviem, lebo by ho valcovali. Som prekvapený, aká je dnešná technika a metódy. Keďže som včas prišiel s tým zubom, tak mi ho prilepili naspäť," hovoril Danko o detailoch.

Celý rozhovor si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok