Slovenská reprezentácia chce odohrať prípravný duel proti Rusku, píšu tamojšie médiá. SZĽH to dôrazne odmieta

ta3
10.1.2024 19:50 , Aktualizované: 10.1.2024 21:02

Ruské médiá informujú, že slovenskí hokejisti údajne chcú odohrať prípavný duel s tamojšou reprezentáciou pred májovým šampionátom. Prišiel s tým portál sports.ru s odvolaním sa na televíziu Match TV. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) to dôrazne odmieta.

29231213_hokej16005983.jpg
TASR/Pavel Neubauer

Čaputovej povolenie

Ako je známe, ruská hokejová reprezentácia má od začiatku vojenského konfliktu na Ukrajine zakázané účastniť sa akýchkoľvek podujatí pod hlavičkou IIHF.

To je dôvod, prečo môže hrávať zápasy len proti svojim mladežníckým výberom či širším kádrom. Jediné krajiny, proti ktorým môžu hrávať duely, sú Bielorusko a Kazachstan, s nimi odohrali už niekoľko stretnutí za necelé dva roky od vypuknutia konfliktu na Ukrajine.

Slovenský hokejový zväz zakázal hráčom z ruskej KHL reprezentovať, napadobnil tak ďalšie európske krajiny. Prípravné zápasy od toho času ani len neplánoval odohrať proti Rusku, no zrazu nastal šok.

Pred šampionátom v Česku vraj chceme odohrať prípavný duel s týmto hokejovým gigantom. Ostáva už len jediné - povolenie od prezidentky Zuzany Čaputovej, píše web hetrik.sk.

Treťjakova reakcia

„Radi pohostíme akúkoľvek federáciu, ktorá bude chcieť hrať s ruským tímom. O Slovákoch zatiaľ nemám žiadne konkrétne informácie. Ale radi si zahráme zápasy s akýmkoľvek tímom na vysokej úrovni,“ reagoval prezident ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak podľa portálu hetrik.sk.

Je však vysoko pravdepodobné, že tieto informácie sú nepravdivé.

Neočakáva sa, že by slovenská hokejová reprezetentácia odohrala prípavný duel s tou ruskou pred nadchadzajúcimi MS v Česku.

Zväz to dementuje

Slovenský zväz ľadového hokeja reagoval na publikované informácie a dementuje plán odohrať jeden alebo viac prípravných zápasov proti Rusku v rámci prípravy na MS 2024, ktoré priniesli ruské médiá, píše na svojom webe.

„S Ruskou hokejovou federáciou sme neviedli žiadne rozhovory ani nemáme v pláne hrať prípravné zápasy s ruskou hokejovou reprezentáciou. Ide o vymyslenú informáciu, ktorej pôvod nepoznáme a ktorá nás šokovala. Podobné špekulácie, ktoré zbytočne ešte viac rozdeľujú polarizovanú spoločnosť, dôrazne odmietame,“ vysvetlil zväz v stanovisku.

„Harmonogram prípravy pred majstrovstvami sveta spolu s menoslovom súperov máme pripravený a dohodnutý už od septembra 2023. Čaká nás osem prípravných zápasov s atraktívnymi protivníkmi. O mieste a čase jednotlivých zápasov budeme fanúšikov informovať v blízkej dobe,“ doplnil zväz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok