Odvrátil tragédiu. V Bratislave chcel piatak vyskočiť z okna, zastavil ho spolužiak

30.11.2023 15:32 , Aktualizované: 30.11.2023 15:40

Na Základnej škole Budatínska v bratislavskej mestskej časti Petržalka sa v utorok 28. novembra schyľovalo k tragédii. Informáciu nám poslal čitateľ ta3.Podobný prípad, ale s nešťastným koncom, sa stal 21. novembra v Parchovanoch.

základná škola Budatínska
Foto: Mestská časť Petržalka

Chcel vyskočiť z okna

Podľa informácií zdroja ta3 sa piatak pokúsil vyskočiť z okna. Zachytil ho spolužiak, ktorý si mal pri tom zlomiť nohu. Na miesto bola privolaná polícia aj záchranári.

Polícia pre ta3 potvrdila, že bola v ten deň vyslaná do jednej zo škôl. "Policajti piateho bratislavského okresu boli v priebehu dňa 28.11.2023 vyslaní do jednej zo základných škôl k prevereniu udalosti. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť," informovala bratislavská krajská hovorkyňa Silvia Šimková.

Spolužiaci prejavili empatiu

Riaditeľka školy Marta Režnáková pre Nový čas povedala, že o incidente ju ihneď informoval pedagóg, ktorý mal dozor na chodbe. „Reagovali sme okamžite a žiaka sa nám podarilo upokojiť,“ uviedla pre portál.

"Je potrebné vyzdvihnúť postoj spolužiakov, vďaka ktorým (predovšetkým duchaprítomnému zásahu jedného z nich) sa podarilo jednak možno zabrániť tomu najhoršiemu a jednak dať chlapcovi najavo, že spolužiakom na ňom záleží. Presne k takému postoju vedieme našich žiakov a snažíme sa udržiavať pozitívnu klímu v škole,“ dodala pre Nový čas.

Pozrite si reportáž o šikane na školách.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok