Bödör či Slobodník sa dostali k svojim majetkom: Prokurátori a súdy vo veľkom rušia rozhodnutia o ich zaistení

ta3/Martin Belej
24.11.2023 12:43

Obvinení z viacerých káuz, ktorým prokurátori zaistili majetok, sa k nim spätne dostávajú. Môže za to rozhodnutie Ústavného súdu SR, informáciu pre Startitup potvrdila hovorkyňa prokuratúry.

Bernard Slobodník, Norbert Bödör, Dušan Kováčik,
TASR/Ján Krošlák/Pavol Zachar

Startitup prišiel so zistením, že prokurátori aj súdy hromadne rušia rozhodnutia o zaistení majetku. „V trestných veciach, vo vzťahu k desiatkam obvinených, bolo zrušené zaistenie majetku, ak išlo o zaistenie majetku za účelom uloženia trestu prepadnutia majetku,“ odpovedala na otázky reportérov hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Zodpovedný úrad

Úrad špeciálnej prokuratúry je zodpovedný za dozor vo viacerých kauzách, ktorých sa rozhodnutie týka. Ide o prípady zločineckých skupín, korupcie, daňových podvodov a podobne.

Prokurátori rušili zaistenie majetku napríklad v kauze Daniari a Vata. V Kauzách figurujú známe mená ako podnikateľ Michal Suchoba a bývalý viceprezident Finančnej správy SR Daniel Čech, okrem iných.

Opäť pri peniazoch

K majetku sa dostal Ľudovít Makó a Bernard Slobodník. „Môžem potvrdiť, že môjmu klientovi bol majetok odblokovaný,“ reagoval na otázky reportérov Startitup advokát Bernarda Slobodníka Peter Kubina.

Okrem prokurátorov prišlo odblokovanie majetkov aj zo strán sudcov. Advokát Erik Magál potvrdil, že Dušan Kováčik už má odblokovaný majetok. Súd odblokoval majetok aj Norbertovi Bödörovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok