Pellegrini chce garanciu, že Matovič sa bude správať slušne. Dohovorte mu, aby ste získali komfort naspäť, apeluje na médiá

ta3/Lenka Klobučníková
16.11.2023 14:49 , Aktualizované: 16.11.2023 14:58

Médiá budú mať v Národnej rade SR obmedzené možnosti nahrávať či vysielať živé vstupy. A to do doby, kým predseda klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš oficiálne neuistí vedenie parlamentu, že poslanci z jeho klubu nebudú zasahovať do vstupov iných politikov pre médiá. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD).

20231411_nrsr3_13999176.jpg
TASR/Jaroslav Novák

Vyjadrenie Pellegriniho

"Ja som požiadal predsedu poslaneckého klubu Michala Šipoša, že stačí, keď príde buď vláde, alebo mne deklarovať, že sa viac takých incidentov ako predviedol Igor Matovič neudeje," povedal pre novinárov Pellegrini. 

Podľa neho by mal Šipoš garantovať, že sa viac nebudú vtláčať do cudzích živých vstupov alebo "atakovať" vulgárne kolegov, ktorí si robia svoju robotu, tak opatrenie okamžite zruší. 

Miestnosť pre médiá

"K dispozícii je tlačovková miestnosť a knižnica, pri ktorej je ešte aj pracovník ochrany. Je aj na vás, aby ste ako médiá tlačili aj na klub Oľano a Slovensko, ktorých veľmi radi používate vo svojich spravodajstvách, lebo vám vyhovuje ten jeho kreténsky štýl politiky," povedal Pellegrini. 

Kritika pre médiá

Pellegrini vyslovil aj ďalšiu kritiku voči médiám. Nesúhlasí s tým, že často kŕmia svoje vysielanie Matovičovými fotkami alebo videami, ako útočí na iných ľudí.

"Zvyšuje vám to sledovanosť, tak si to s ním teraz vybavte a skúste mu dohovoriť, aby vám pomohol naspäť získať tú kvalitu a komfort, ktorý ste v národnej rade mali," podotkol.

Ešte raz zdôraznil, že Matovič je pôvodcom všetkého a prosí, "aby ste tieto veci neotáčali proti mne alebo vedeniu a kancelárii NR SR."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok