Z popradského letiska odleteli do Londýna prví cestujúci. Ďalšie linky sú otázkou času

ta3/TASR
1.11.2023 16:42

Z popradského letiska v stredu popoludní odleteli prví cestujúci do londýnskeho Stanstedu v rámci novej pravidelnej linky spoločnosti Ryanair. Výkonný riaditeľ letiska Ján Pitoňák pri tejto príležitosti uviedol, že prioritou nového vedenia bolo pokračovať v rozvojových projektoch.

"Myslím, že sme dodržali slovo, je to veľký deň pre akcionárov, zamestnancov i celý región. Likvidujeme fámy, je to veľký krok, za ktorým musia nasledovať ďalšie," skonštatoval.

Pravidelná linka

Riaditeľ obchodu a prevádzky letiska Michal Staňa doplnil, že lietať sa bude z Popradu pravidelne dvakrát do týždňa, vždy v stredu a v sobotu. Na Sviatok všetkých svätých priletelo pod Tatry približne 120 ľudí, do Stanstedu odletelo krátko po 16. hodine plné lietadlo so 190 cestujúcimi.

Dvere turizmu

Výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lucia Blašková skonštatovala, že pre turistov z celého sveta sa vďaka tomu otvára možnosť priletieť do Vysokých Tatier priamo. "Toto letecké spojenie vzniklo, aby sme Tatry spropagovali v celom svete. Na druhej strane nie je to len o Tatrách, ťažiť z toho bude aj Liptov, Slovenský raj, Pieniny a celý Prešovský kraj," zdôraznila Blašková. Popradské letisko má podľa nej výhodu v tom, že sa nachádza v bezprostrednej blízkosti lyžiarskych stredísk a horských destinácií.

Marketing nového spojenia okrem OOCR Región Vysoké Tatry finančne podporil aj OOCR Liptov a Prešovský samosprávny kraj (PSK). "Jednou z našich vízií je ešte viac toto letisko podporiť. Vnímame ho ako strategické a jednou z možností je aj náš opätovný vstup do letiska na pozícii akcionára," upozornil podpredseda PSK Štefan Bieľak.

Vyhliadky do budúcna

Cieľom OOCR Región Vysoké Tatry je v budúcnosti naštartovať aj ďalšie pravidelné letecké linky. "Určite by sme si želali Pobaltie, Tel Aviv a často hovoríme aj o Rumunsku a leteckom spojení s Bukurešťou, prípadne so štátmi Beneluxu," vymenovala Blašková. Pitoňák dodal, že aktuálne so spoločnosťou Ryanair rokujú napríklad o linke do Dublinu a opätovne chcú zaviesť linku do Rigy.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok