PR správa

Budúcnosť developerstva: Integrácia systémov mení stavbu a spravovanie objektov

26.10.2023 00:00

Integrácia bezpečnostných systémov v developerských projektoch, zvyšujúca sa bezpečnosť a komfort užívateľov sú vo svete štandardom. Takéto riešenia prichádzajú aj na Slovensko a developerom poskytujú neoceniteľné benefity vo forme konkurenčnej výhody.

Pri očakávaní rastu cien energií je pre budúcich vlastníkov bytov v rezidenčných projektoch alebo nájomcov administratívnych priestorov dôležité myslieť na úsporu nákladov na prevádzku objektu. Takisto je potrebné sústrediť sa na funkcionalitu celého reťazca.

Integrované riešenia pre developerov

Systémy pre riadenie vstupu a vjazdu, poplachové a kamerové systémy, elektrická požiarna signalizácia, fotovoltika, objektová bezpečnosť či protipožiarne systémy sa prepájajú už aj v súčasnosti. Budúcnosť však prináša potrebu ich integrácie do vyššieho celku, ktorý bude spolu efektívne komunikovať a účelne sa ovplyvňovať.

Celý objekt sa potom stáva jednotným funkčným celkom. To prináša jednoduchšie a lacnejšie riešenie nielen pre developera, ale aj pre správcu a konečného užívateľa objektu. Výsledkom sú energeticky efektívne a moderné projekty s využitím inovatívnych technológií.

Spojenie všetkých spomenutých systémov si vyžaduje ich naprojektovanie už na začiatku plánovania developerského projektu. Takáto implementácia síce môže mierne navýšiť vstupné náklady, ale dodatočná integrácia v neskorších fázach projektu nesie so sebou neželané efekty, napríklad v podobe nákladov zvýšených až o 25 - 45 %.

Výhody nielen pre developerov

Integrácia a automatizácia poskytujú developerom neoceniteľné výhody. Okrem nižších prevádzkových nákladov objektu je to jeho zvýšená bezpečnosť. Tá má podobu prepojenia spomenutých bezpečnostných systémov. Ich komunikácia je vďaka automatizácii efektívna, rýchla a má potenciál lepšie chrániť životy a zdravie ľudí, majetok, ale aj životné prostredie.

“Projekt, ktorý má systémy integrované a automatizované, je konkurencieschopnejší a pre nájomcov atraktívnejší. Správa takéhoto objektu je jednoduchšia a zlepšovanie či rozširovanie systémov je rýchlejšie. Automatizácia prináša efektívnejší manažment aj znížené náklady,” hovorí Ing. Ladislav Juran, CEO spoločnosti INVIZO.

A v neposlednom rade je tu komfort konečného užívateľa. Prispôsobenie kúrenia, chladenia a svetla, ovládanie dverí mobilom, ale aj zavlažovanie, kontrola vstupu či alarm. Takéto funkcionality výrazne zvyšujú príťažlivosť celého projektu a otvárajú mu dvere do budúcnosti.

Profesionálny partner

Dodávatelia technológií aj dnes poskytujú developerom integrované a automatizované systémy. Chýba však partner, ktorý by tieto všetky tieto systémy vedel prepojiť do efektívneho a funkčného celku. Spoločnosť INVIZO je systémovým integrátorom, ktorý pre developerov vytvorí projekt pre ich potreby a zrealizuje ho,” približuje Ing. Ladislav Juran, CEO spoločnosti. “Už viac ako 25 rokov sme lídrom v objektovej bezpečnosti bánk a stabilným partnerom pre implementáciu inteligentných bezpečnostných systémov pre developerské projekty,” dodáva.



  LJuran Ing. Ladislav Juran

Spoločnosť INVIZO s.r.o. je už viac ako 25 rokov lídrom v objektovej bezpečnosti bánk a stabilným partnerom pre implementáciu inteligentných bezpečnostných systémov pre priemyselné objekty a developerské projekty. Využitím smart technológií a vlastného vývoja softvérových riešení prináša komplexné riešenia v oblasti automatizácie a inteligentnej bezpečnosti objektov. Vďaka vlastnej sieti servisných stredísk po celom Slovensku prináša rýchlu a kvalitnú servisnú dostupnosť pre viac ako 2500 objektov v aktívnej správe.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok