Využijem všetky právne kroky, ak ma prezidentka nevymenuje, hovorí Huliak. Hojsík súhlasí s jej rozhodnutím

ta3
19.10.2023 23:51 , Aktualizované: 20.10.2023 09:17

Zuzana Čaputová robí pri nastupujúcej vláde to, čo nerobila pri predchádzajúcich. Kádruje. V minulosti ju nezaujímali odborné kvality kandidátov na ministrov, ani ich kontroverzné výroky. Výnimku urobila len pri kandidátovi za SNS Rudolfovi Huliakovi. V Téme dňa diskutovali Rudolf Huliak (kandidát za SNS) a Martin Hojsík (podpredseda europarlamentu).

Huliak chce využiť všetky možné právne kroky, ak ho prezidentka nevymenuje. Na Denník N podal trestné oznámenie v súvislosti s účelovo zostrihaným videom. Nikdy vraj nepoprel, „že sa s klímou nič nedeje“.

Aj štúdie sa podľa neho rôznia, a to v rámci akademickej obce.

Klimatická zmena

Odpovedi, či sa podľa neho deje klimatická zmena, alebo nie, sa vyhýbal, dokonca tú otázku posunul Hojsíkovi. CO2 podľa neho nie je plyn v atmosfére, ktorý ovplyvňuje práve klimatickú zmenu.

Chce prehodnotiť najmä zonáciu a urobiť poriadok na ministerstve životného prostredia. Útočil aj na mimovládne organizácie v spojení so segmentom životného prostredia.

Súhlas s prezidentkou

Hojsík rozhodnutie neodobriť ministerské kreslo Huliakovi v podaní prezidentky oceňuje a súhlasí s ňou. Hovorí, že ministerstvo je veľmi dôležité z viacerých ohľadov. A to pre ochranu životného prostredia či zdravie obyvateľov na Slovensku.

Ako príklad z predošlých ministrov uviedol Hojsík Chrťana, ktorý bol profesionálnym vojakom, nemal so životným prostredím veľa spoločného, no na rozdiel od Huliaka nespochybňoval klimatickú zmenu a netvrdil, že je to prostriedok na nastolenie nového svetového poriadku.

Zásadné problémy

V Huliakových vyjadreniach vidí Hojsík už teraz zásadné problémy. "Máte ľudí, ktorí veria, že Zem je plochá, a ja si myslím, že to je vec, o ktorej je zbytočné diskutovať. Je to niečo, o čom panuje vedecká zhoda," priblížil.

Pozrite si celú časť relácie Téma dňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok