Šimečka už nebude šéfom poslaneckého klubu PS. Mená kandidátov neprezradil

ta3/tasr
18.10.2023 11:11 , Aktualizované: 18.10.2023 11:19

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka nebude predsedom poslaneckého klubu hnutia. Nepovedal zatiaľ mená možných favoritov, rozhodnúť má klub. Čo sa týka jeho nominácie na podpredsedu Národnej rady SR, o podpore ostatných opozičných strán podľa jeho slov zatiaľ explicitne nerokovali.

Šimečka oceňuje vyváženosť vlády. Verí v zabezpečenie pokojného chodu štátu
TASR/Jaroslav Novák

Šimečka priblížil, že vznikajúci poslanecký klub hnutia má zasadnúť ešte pred ustanovujúcou schôdzou parlamentu. Ozrejmil, že PS bude mať záujem o predsednícky post v ľudskoprávnom a v kontrolných výboroch. "Špeciálne pri tejto koalícii sú nesmierne dôležité," poznamenal.

Snaha o spoluprácu

Deklaroval, že hnutie sa bude snažiť o spoluprácu so zvyškom opozície najmä v kľúčových zápasoch o právny štát, spravodlivosť a zahraničnopolitickú orientáciu. Poznamenal, že opozičná spolupráca nemusí byť jednoduchá vzhľadom na "komplikované osobné vzťahy". Usilovať sa však o ňu chce.

Nominanti SNS na posty ministrov životného prostredia a kultúry sú podľa Šimečku nielen neskúsení, ale svoju neskúsenosť navyše prekrývajú šírením nenávisti a hoaxov. Skonštatoval, že ani Rudolf Huliak, ani Martina Šimkovičová nie sú ľudia, ktorí by mali viesť tieto rezorty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok